Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najljepsezelje

Marketing

Venecijanska maska

Danas sam izdvojila podosta vremena, 4 sata, da napravim jednu venecijansku masku. Na internetu sam vidjela jednu lijepu crno-bijelu i poželjela načiniti istu. U radu nisam ni primijetila da je jedna strana potpuno crna, a druga potpuno bijela. I tako sam dobila svoju unikatnu masku.Za rad vam treba gipsani odljev venecijanske maske koji sam ja napravila od vrlo rijetkog gipsa, pa se sušila nekoliko dana. Kad sam nakon sat vremena izvadila masku lagano sam jednim manjim odvijačem izbušila dvije rupice za konop.

Zatim vam je potreban drvofiks kojim sam se pomogla kako bi masku mogla lijepiti silikonom. Cijelu masku najprije sam premazala drvofiksom, kao i unutrašnji rub maske za koji ću poslije lijepiti silikonom.

Direktno lijepljenje gipsa i silikona nije čvrsta veza. Za daljni rad trebat će vam sve što je na slici.
A onda slijedi najteži dio. Načiniti od bijelog i crnog hamera ukrase sa strane. Podosta sam se namučila. Ali uspjela sam.

Naravno da sam to još jednom precrtala da imam kao šablonu za neki drugi put, neku masku u drugoj boji.
Stalno morate imati masku pri ruci, zato je najbolje da je još uvijek ne bojite.
Pri crtanju i rezanju bijelog i crnog hamera treba razmišljati o lijevoj i desnoj strani, tj. kako šablonu pravilno postaviti.


Kad ste zadovoljni s papirnatim ukrasima sa strane najbolje je da ih odmah i ukrasite. Šljoka se zadnje i ako vam je predugo čekati da se osuši, upotrijebite sušilo za kosu.

Kada ste gotovi sa papirnatim dijelovima slijedi bojanje maske jupolom, crnom temperom i zlatnom akrilnom bojom ( usta se mogu i zašljokati zlatnom bojom ).
Silikonom zalijepite masku za crno-bijelu podlogu. Kao što možete primijetiti konop je s prednje strane. Treba probušiti rupicu i provući ga odostraga i izrezati višak hamera.


I eto trud se isplatio. Maska je spremna za na zid. Samo se još nisam odlučila hoće li krasti moj poslovni prostor ili dom.Ako vam je ovo pretežak zadatak i ako imate kalupe za melecke modele venecijanskih maski tada se možete s djecom zabavljati dok ih ukrašavate. Brže je i lakše.Kalupe možete kupiti preko imterneta u trgovini Hobby Art Chemaco.

Pozdrav od Mele !Post je objavljen 31.01.2015. u 19:16 sati.