Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bozenakamenski

Marketing

Prognoza za 2015. godinu 1

Ova godina je za svijet, a za Hrvatsku i Bih naročito jer je to ujedno i njihova osobna godina, numerološki u broju 8.

No, prije same analize imam potrebu pojasniti neke stvari, kao na primjer zašto kao „dan rođenja“ naše države uzimam datum 8.10.1991., a ne kao većina astrologa i nekih drugih alternativaca, 25.6.1991.

Dan rođenja, najvažniji podatak za numerološku analizu, je upravo ono što sama riječ kaže – dan kad se netko rodio, kad je došao na svijet.

Kod ljudi, a i kod životinja, rođenje je čin kad se novo biće odvaja od svoje majke na način da mu se prekida pupčana vrpca.
Kod povijesnih događaja stvari su nužno kompliciranije, naročito za astrologe kojima za analizu treba i točno vrijeme rođenja. Pa se tako, na primjer, možemo pitati koji je to točno sat i minuta kad se RH rodila – je li to bio moment proglašenja rezultata prvih višestranačkih izbora ( ili možda trenutak zatvaranja biračkih mjesta jer je već tada utvrđena volja naroda za novom državom), je li to bilo 25.6.1991 kad je Sabor donio odluku o pokretanju postupka razdruživanja od ostalih republika ( pa se ona možemo pitati je li to bio trenutak glasanja, ili trenutak kad su se objavili rezultati – jer čin glasanja i objavu rezultata glasanja dijeli nekoliko minuta) .......
Činjenica je da je na tu odluku Sabora stavljen moratorij, i da je tek 8.10 Sabor donio Odluku o raskidu svih državnopravnih sveza s ostatkom bivše države.

Slikovito – početak poroda RH bili su izbori, odluka o suverenosti 25.6 1991 bio je prolazak kroz porođajni kanal, a Odluka o raskidu 8.10. je rezanje pupčane vrpce od matice i potpuno osamostaljenje.

Zbog toga 25.6 slavimo Dan državnosti, a 8.10. Dan nezavisnosti.

U postovima o numerološkoj povijesti novije Hrvatske iz 2009. godine, izračunala sam i dokazala da su hrvatski najvažniji brojevi 8, 9 i 11, te da se kao takvi ponavljaju kroz cijelu hrvatsku povijest.

U datumu 25.6. 1991. nema nijednog od tih brojeva i zaista nimalo ne čudi da se, ne slučajem i ne iz nekog osobnog hira, nego iz nužnosti viših razina Hrvatska rodila 8.10.1991.. i da su u tom datumu sadržana dva najvažnija hrvatska broja: 8 – kao dan rođenja i 11 – kao broj Životnog puta.

Zbog toga pri numerološkim analizama vezanim uz Hrvatsku kao državu uzimam 8.10. 1991. kao njezin dan rođenja. I zbog toga u svojim predviđanjima u pravilu ne griješim, što se baš ne može reći za astrologe koji se drže datuma 25.6.

Ovaj blog pišem od 2009. godine i ni u jednom postu nisam se osvrtala ili komentirala rad drugih alternativnih prognostičara i savjetnika. Međutim, sada smatram da treba reći da javno hvaljenje svojim astrološkim savjetima predsjednici države smatram u najmanju ruku neprimjerenim.
Naravno, ne sa stajališta astrologinje – mada me taj izlazak u javnost osobno čudi jer gospođi po njenim riječima posao odlično ide, pa ne znam čemu dodatna promocija, ako se doista ne radi samo o taštini.

Zna se da se znatan broj svjetskih političara i biznismena povremeno koristi uslugama alternativaca, ali o tome ne izlaze u javnost. Jer bi, na primjer, priznanje nekog političkog moćnika da pri svojim odlukama koristi savjete nekog alternativnog stručnjaka sasvim sigurno potaklo pitanja u javnosti o tome tko doista vodi ili odlučuje o najvažnijim pitanjima te zemlje – izabrani političar ili njegov savjetnik.
Naročito je javno priznanje da se koriste alternativni savjetnici neumjesno, i sigurno kontraproduktivno, u zemlji s tako puno katoličkih, i drugih, vjernika.

Zbog toga smatram da bi se Kolinda Grabar-Kitarović trebala javno očitovati i izjaviti da je alternativne savjete koristila isključivo kao privatna osoba u privatne svrhe i da nema namjeru konzultirati se s alternativnim stručnjakom u pitanjima vođenja zemlje i donošenja političkih i državničkih odluka - bez obzira bila to istina ili ne. Jer, u protivnom, daje protivnicima i kritičarima krasan prostor za kritike i napade.

Mislim da nisam jedina kojoj je na pamet palo, nakon što se saznalo za utjecaj njezine astrologinje, da je promjenu datuma inauguracije nova predsjednica tražila prvenstveno zbog savjeta astrologinje, a onda su se i druge stvari zgodno poklopile.

Problem sa savjetovanjima, naročito alternativnim, nije nimalo bezazlen.
Naime, objektivni interesi neke zemlje i privatni interesi predsjednika ili obnašatelja neke druge važne javne funkcije ne moraju se uvijek poklapati, pa se mora postaviti pitanje savjetnikove odgovornosti, kompetencije i znanja.

U našem konkretnom slučaju, nijedan alternativni konzultant koji polazi od 27. 6. kao dana rođenja RH ne može razumjeti istinske potrebe države u određenom trenutku i uočiti glavne odrednice budućih trendova.

O radu, odgovornosti i ulozi alternativnih konzultanata pisala sam prošle godine u prognozi za 2014. godinu koja je bila u broju 7.

S obzirom da ne namjeravam pisati detaljnije prognoze za naše političare, pa ni za novoizabranu predsjednicu, samo nekoliko napomena.

Grabar-Kitarović će kvalitetno i dobro odraditi svoj mandat, ali neće dobiti sljedeći za pet godina. Hoće li to biti rezultat gubljenja izbora, ili njezina osobna odluka da se više ne kandidira, ne znam. Ako bi nekim slučajem i dobila drugi mandat ne bi ga odradila do kraja. To je zbog toga što će za nju 2019. godina biti u broju 9, kad se stvari završavaju, dok će 2020. za nju biti u broju 1, broju novih početaka. Broj 1 donosi potrebu za nečim doista novim i drugačijim, i meni je osobno žao, što na primjer Bandić nije u svojoj osobnoj godini u broju 1 počeo nešto sasvim novo, kao što sam to savjetovala u svojoj kolumni na nesretnom portalu. Sada bi bio u sasvim drugačijoj životnoj situaciji.

Druga stvar koja će na neki način odrediti klimu u kojoj će nova predsjednica raditi je činjenica da joj je kampanja počela s dva broja 7, kao osobni dan i mjesec, i da će joj inauguracija 15.2. također biti pod utjecajem energije tog broja - mjesec će joj biti u broju 7, dan u broju 4 i sat u broju 7. Ako će svoj prvi radni dan 19.2 početi u 8 sati, i to će za nju biti osobni sat u broju 7.

Energija broja 7 će suptilno i iz pozadine djelovati na njezine osobne brojeve kako će se mijenjati s protokom vremena, a dva glavna načina na koja će se manifestirati su sljedeća: prvo, broj 7 donosi izvjesnu povučenost, izoliranost i nezavisnost, što se može protumačiti na način da će ona uistinu djelovati kao predsjednica svih građana i da će u svom djelovanju biti autonomnija nego što se to općenito misli i vezano uz to imati problema s drugim nositeljima vlasti, i drugo, sedmica kao broj analitičnosti, promišljenosti ali i sporosti, pomoći će novoj predsjednici da smiri u izvjesnoj mjeri ekstrovertiranost i nemir koje joj donose njezini glavni brojevi, a te suprotne energije traže svjesni napor kako bi ih držala pod kontrolom.

Broj 7 je, naravno, i broj tajni i tajnog djelovanja, što se uz ovakvu funkciju i očekuje.


Post je objavljen 29.01.2015. u 06:46 sati.