Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometneikone

Marketing

Crna i plava :)

Ikona među vratnicama, poznat po svojem broju 30 na dresu. Ljubav prema Slavoniji nije mu dala da igra nigdje drugdje u Hrvatskoj, egzistenciju osigurao braneći u Grčkoj, karijeru prekinuo zbog tragedije u obitelji…….. MARIO GALINOVIĆ!!!!!!!!

Rođen je sredinom studenog 1976. u Osijeku. Prošao je sve mlađe kategorije prvoligaša s Drave. S nepunih 17 godina ostvario je seniorski debi među vratnicama kluba iz nepokorenog grada. 8 sezona proveo je u Osijeku. Doduše, nije stalno branio, imao je i jaku konkurenciju (Miroslav Žitnjak, Domagoj Malovan). Svoju poziciju je učvrstio u sezoni 98./99. te ju držao sigurnom do odlaska u Kamen Ingrad 2002. S Osijekom je u toj svojoj prvoj konstantnijoj sezoni osvojio i kup Hrvatske te četvrto mjesto u prvenstvu. U Kamenu je bio nezamjenjiv, svaki nastup je bio bolji od prethodnoga, sudjelovao je u najboljim godinama Veličkog prvoligaša. Branio je i u Kupu Uefe protiv Schalkea te u dvije utakmice primio samo jedan pogodak. Za Kamen Ingrad sakupio je 64 nastupa. Odličnim prezentacijama u dresu plavih otiskuje se u inozemstvo. Sljedeća destinacija bila mu je adresa grčkog velikana, Panathinaikosa iz Atene. Za zelene je u šest sezona sakupio 106 nastupa. Nastupao je i u Ligi prvaka i u Kupu Uefe. Za vrijeme nastupanja za atenskog prvoligaša bio je procijenjen na 2,2 milijuna eura što je za golmana izrazito veliki novac. Kako su 2010. Zapuhali neki novi vjetrovi u Ateni, Mario je bio primoran otići na posudbu u još jednog prvoligaša, Kavalu. Nakon isteka ugovora s Panathinaikosom (u kojem je igrao s Antom Rukavinom neko vrijeme) potpisuje za prvoligaša Kerkyru. Branio je jednu sezonu te sakupio 25 nastupa, nažalost obiteljska tragedija primorala ga je da prekine ovu uspješnu karijeru te se vrati u rodni kraj. Mario je karijeru završio u lipnju 2012. Marija pamtimo kao čovjeka omiljenog među nogometašima, sportskim djelatnicima te novinarima. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je samo dva puta iako je čak 8 godina proveo u krugu reprezentativaca, većinom kao treća golmanska opcija. Debitirao je na Koreja kupu 1999. u Seoulu, a sljedeći i posljednji nastup imao je u prijateljskoj utakmici 2007. protiv Slovačke. Mario trenutno živi s obitelji u Ateni, koja mu je dom posljednjih 10 godina.



i link tekme kada je Mario sačuvao praznu mrežu protiv Mourinhovog Intera u Milanu :)

https://www.youtube.com/watch?v=EVnkh5qG7R8


Tihi software i najbolji dizajner Varteksa, nasljednik Miljenka Mumleka, Čakovečki Xavi. Omaleni čovjek i veliki HNL španer. Stožerni igrač, utkan u klupsku zastavu……NIKOLA ŠAFARIĆ!!!

Rođen je u Čakovcu u ožujku 1981. Školu nogometa završio je u Veneri iz Sv. Juraja na Bregu te u NK Čakovcu. Seniorska karijera započela mu je u tada snažnom Varteksu. Debitirao je s 17 godina u plavom dresu. Prvih 8 sezona u seniorskom nogometu proveo je igrajući za Varteks. Igrao je u generaciji s Karićem, Hrmanom,Sabolčkim, Mumlekom,Vugrinecom. Prošao je i dobro i zlo u Varaždinu. Nije ga krasila eksplozivnost zbog njegove visine, naime visok je samo 166 cm. Naime, to ga nije omelo da postane naša ikona te da ostvari uspješnu nogometnu karijeru s pokojim reprezentativnim nastupom. Za Varteks je odigrao čak 195 utakmica te postigao 40 pogodaka, većinom se radilo o velemajstorskim potezima. Nakon Varteksa sreću potražuje u Rijeci, gdje u jednoj sezoni postaje jedan od stožernih igrača. Odlične igre u dresu Rijeke nisu mu bile dovoljne da ostvari inozemni transfer. Prešao je u redove Slaven Belupa, za koji više nego uspješno nastupa dvije sezone. Pošto mu je dosadila vegeta, a najviše nedostajala prava dizajnerska odjeća, Nikola prelazi u Varaždin. Nažalost, to je bila zadnja sezona Varaždina u prvoj ligi pošto je par mjeseci kasnije morao istupiti iz lige uslijed nagomilanih financijskih problema. Nakon 13 godina igranja u HNL –u i 327 nastupa te 51 postignutim zgoditkom, Nikola se odlučuje za odlazak u Mađarsku, u Kaposvari. Ovaj omaleni maestro nije uspio ostvariti nikakav unosan inozemni angažman, već su mu tridesete godine bile za petama. Za Kaposvar je nastupio 43 puta . U 30.-toj godini prelazi u slovenski NK Zavrč, stabilan prvoligaš sredine ljestvice iz omalenog mjestašča u srcu Slovenije. Sezonu i pol u Zavrču, te ukupno 34 nastupa i evo Nikole ponovno pred vratima HNL. Nedavno je potpisao za ambicioznog drugoligaša, diva iz predgrađa, NK Inter iz Zaprešića. Možda s Interom proživi novu HNL mladost. Definitivno smatramo da je Nikola zaslužio veću karijeru od ove usprkos tome što je on jedna od najvećih HNL ikona. Što se tiče reprezentacije, nastupao je za sve mlađe selekcije, te je sakupio čak 35 nastupa. Za A reprezentaciju odigrao je samo tri utakmice i to sve u mandatu izbornika Cice Kranjčara. Debitirao je 18.08.2004. u prijateljskoj tekmi protiv Izraela, u Varaždinu. Želimo Nikoli da kada dođe kraj, sa stilom završi ovu HNL bogatu i uspješnu karijeru.



i link sa svim golovima Nikole Šafarića :)

https://www.youtube.com/watch?v=WBEbVHm6W7w


Za tri dana sam opet s vama, s novim ikonama ;) Uživajte! Šaljite prijedloge i komentare na mail around.world92@gmail.com .
Pozdrav,

M



Post je objavljen 23.01.2015. u 15:52 sati.