Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Je li bolje da na čelu Vlade ostane idiot, nego da dođe špija?

Vabi se ORaH i laburiste da se dogovore o zajedničkim listama sa strankama Kukuriku koalicije. Tako bismo imali dvije mega-koalicije. Sustav zajedničkih lista (kojeg je prvog uspješno iskoristila koalicija pet stranaka - HSS, HNS; IDS... - 1995. godine) time bi bio doveden do apsurda.

Tireli: Ljevica se mora ujediniti

Mirela Holy odbila Zorana Milanovića

Laburisti su u dobokoj krizi, pa je njihova šefica možda pomalo u panici. ORaH-u je pala anketna popularnost nakon uspona "Živoga zida", ali Holy zadržava hladnokrvnost. Otuda vrlo različiti istupi stranačkih čelnica.

Problem je da bi široka koalacija značila cementiranje vodeće uloge SDP-a i položaja Zorana Mianovića na čelu slijedeće vlade, ako se ostvari pobjeda.

A Zoran Milanović je idiot, spektakularno nesposoban, koji je ipak potčinio stranku sebi. (Dobro poznato načelo iz birokratskog socijalizma: "nesposobni su sposobni onesposobiti sposobne".) Vlada više ne uživa povjerenje i ne može ga povratiti, čak i ako povuče neke dobre poteze.

Koliko god se gadim i plašim desnog okupljanja, više jednostavno ne mogu misliti, da je bolje da i 2016. imamo na čelu vlade idiota, nego špiju.

S potonjim, bar ćemo znati na čemu smo. Rizik, ali to je bolje nego beznadno truljenje.

Ako se SDP ne može bitno promijeniti (prvi uvijet: smijeniti Milanovića, a onda se može dalje razgovarati), zaslužuje pasti na oko 5%, kao što se dogodilo u Sloveniji.

Post je objavljen 21.01.2015. u 07:31 sati.