Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrnic

Marketing

Brijanje i operacija Šalata

Samo brijanje bilo je posebna kategorija. Imam 30 godina, pa valjda se mogu obrijati sam, ajd dobro ne baš sam. Zamolio sam suprugu da me namaže pjenom za brijanje i da britvicu. .Pa da krenemo, pošto mi nije bilo zgodno puštati bradu zbog stalnog slinjenja. Opet standardna metoda gore ,dolje . Desetak minuta sam se brijao, sjeto sam se čak i dlake u nosu obrijati. Zgodno je to brijanje, jer možeš pljunuti u lavabo, a ne u onu groznu posudu.
Kad sam vidio da ću izazvati poplavu u stanove ispod, prekinio sam. Dođi vidi kako sam se obrijao! Bio sam ponopsan, što sam se polu sam obrijao, bez ijedne ozlijede ili otvorenog krvarenja .Supruga se taman spremala na posao. Obrisala mi je pjenu i opalila se smijati. Ajde se sad pogledaj. Okrenuo sam se prema ogledalu i ugledao polu bradatog sebe. Nisam znao da li bi se smijao ili plakao. Deset minuta brijanja, a lijevu stranu lica nisam ni malo obrijao, ali zato je desna bila savršeno obrijana. Ne sekiraj se popravit ću ti. Tako je to kad se hoćeš sam brijati.
"Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom karakteru, poduzetnom duhu, sretnom temperamentu, vedrom umu i zdravom tijelu.“:Arthur Schonpenhauer, jedan po meni od tri najbolja filozofa.
Po toj njegovoj bio bi krajnje nesretna osoba: niti sam nešto posebno plemenitog karaktera, , niti mi je tijelo zdravo, ali um , sam nastojao očuvati da bude vedar, kao i temperament sretan.
Započela je operacija Šalata, pod kodnim nazivom“Vanja gutaj“.
Ujutro smo krenuli kod prijateljice Danijele na spavanje, pa ujutro na vježbe. Našli smo je iz prve, ajd dobro druge uz pomoć navigacije. Nisam mogao dočekati da dođemo kod nje u wc, potjeralo me pišati.Stan je lijep, ali poslije pišanja . Danijela curi ti u kupatilu. Hmm, vidi stvarno, morat ću zvati majstora, rekla je Danijela Legao sam spavat, jer smo sutra u 8 morali biti na Šalati. Probudilo me drndanje tramvaja , već u 5 ujutro mislim.
Šalatu smo našli iz prve, nekako je taj odjel bio preko puta Medikola gdje sam imao moždani, moram priznati taj dio Zagreba mi je totalno izgledao nepoznato.
Po fonijatriji sam šetao sa svojom posudom za pljuvanje, kao nekakav prosjak, dobro da mi netko nije ubacio kunu u nju.
Logopedica Tamara je nakon par minuta izašla:Ooo moji Brođani, možete ući.
Supruga, posuda i ja smo ušli unuta. Sjeo sam ispred ogleda.
Ova logopedica je zmaj pomislio sam. Sinko sve je stvar motivacije, kako bi Ćiro rekao, Odmah sam vidio da je Tamara strašan optimist, stručnjak i motivator. Baš mi je takav trebao. Nema apsolutno nikakve veze sa Brodom , rodom je iz Bihaća. Ni jednom nije rekla, ti nečeš, nego mi je rekla,: Ti češ za godinu dana gutati i doći kod mene bez te posude. Rekla mi je da mora samnom raditi da uspori moj govor i da moj japanski, postane razumljivi hrvatski.
Da li bi mogli do 11 otići do glavne sestre Mire na Rebro, ona se bavi sa gutanjem.J oš sam toga dana se kesio , namigivao, slao puse Tamari, mrštio se, čak sam i pjevao iako nemam sluha, ali bio sam sretan , jer napokon krenulo je.
Na KBC Rebro smo na onkologije odjelu potražili sestru Miru, tamo sam ostao šokiran kad sam vidio dječji dio i male anđele, kroz staklo u izolaciji..“Sudbina miješa, karte, a mi igramo“: Arthur Schonpenhauer .
Bemti sudbinu pomislio sam, pa to su mala djeca,pred njima treba biti , novi dan , pun igre, i dječjeg smijeha, ali sudbina se ponekad poigra.
Sestra Mira nas je odvela u neku Mini kuhinju i donijela Prosure. Terapija je bila. Gutaj , gutaj, nevjerovatno ali ja sam progutao više od 60% toga Prosurea, iako je nalaz iz iste bolnice pokazivao da ne prolazi ništa.Bio sam presretan, kao i moja supruga.Sutra smo se opet dogovorili za terapiju poslije tamare Čak sam i pred sestrom podrignuo. Jedva sam čekao sutra i da opet idem kod Tamare. Totalno obrnuti pristup, nego u toplicama a izgleda pali.Gutaj, ne gutaj, pa opet gutaj , izgleda da rehabilitacija“Vanja gutaj daje rezultata.


Post je objavljen 18.01.2015. u 14:15 sati.