Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

PVC cijevi

Poznata je široka primjena plastičnih cijevi izrađenih od poli(vinil-klorida) (PVC)-a pogotovo u građevinarstvu - kako u kućnim instalacijama (u pravilu odvodne instalacije) tako i infrastrukturnim građevinama kao što su veliki vodovodi, kanalizacijski sustavi, sustavi odvoda, pročišćavanja i obrade otpadnih voda.

Ovom prilikom čitateljima bloga dajem prikaz opreme i načina proizvodnje PVC cijevi vrlo velikog promjena (do 2,5 m). Postupak proizvodnje takvih cijevi je ekstrudiranje. Glavni element linije za ekstrudiranje (slika) je ekstruder. Kapacitet proizvodnje je 2,5 t na sat i jedino je sustav transporta ograničenje dužine proizvedenih cijevi.. Kasnije se te cijevi na mjestu ugradnje zavaruju (zagrijavanje spojnih površina pod pritiskom) ili lijepe specijalnim ljepilima. Ova tehnologija proizvodnje je uobičajena, međutim specifičnost je iznimno veliki promjer cijevi.

Ekstruder za izvlačenje ovako velikih promjera izradila je američka kompanija Battenfeld - Cincinnati iz McPhersona u Kansasu, SAD. Kompanija ima proizvodne pogone u Bad Oeynhausenu i Kempenu (Njemačka), Beču (Austrija) i Shundeu (Kina).


Ekstruder - sekcija punjenja sirovine (PVC praha) i sekcije zagrijavanja


Izvlačenje cijevi velikog promjena


Ploča ekstrudera s mlaznicom i sekcijom za hlađenje


Sekcija za izvlačenje - nastavlja se na kraj ekstrudera gdje je ploča s mlaznicom i sekcijom za hlađenje





Izvori:
Web:
Battenfeld Cincinnati
YouTube: Battenfeld Cincinnati Channel




Post je objavljen 17.01.2015. u 15:45 sati.