Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Koja majica na ove hlače?

Stil nije nešto što svi imaju, nije lako odijevati se interesantno i maštovito. Ima stilski netalentiranih, ima dosadnih... puno, previše.

No, pogriješiti s kombinacijom boja zapravo je vrlo teško. Samo su dva pravila.

Prvo: šareno ide na jednobojno. Dvije šarene stvari ne kombiniraš.

Drugo: šareni predmet sadržava nijansu jednobojnog. Plave hlače su okej, ako šarena vesta sadrži plavu boju.

Mislio sam da postoje tu i neke zakonitosti s kontrastima i komplementarnostima, no rekla je jednom frendica: ne postoje dvije boje koje ne pašu jedna na drugu. (Ja ipak nikad neću spariti npr. tamno plavu i crnu).

I to je cijela nauka. Pasent odijevanje praktički je određeno jednostavnim algoritmom. Jednostavno čak i za mene daltonista. Ne moraš biti modna ikona da ne ispadneš kreten.

Prvi postulat sam naučio još negdje u vrtiću kad sam pitao mamu zašto ne kupi onaj fora šareni kauč, a ona rekla da ne može jer ima šareni tepih. Drugi postulat sam pokupio negdje u osnovnoj. No, očito da neki ljudi propuste naučiti te mudrosti. Kako drugačije objasniti tipove koji kombiniraju razne setove prugica (vertikalne na hlačama s kosima na prsluku i slično) ili recimo curu od dvadeset godina (od koje bi očekivao nešto stila i čak je pitao za savjet) koja na sprijeda kariranu, a straga crnu bluzu odjene plavu suknju (brijem da tamno plavu i crno zbilja ne ide jedno na drugo - iako je u kariranom bila tanka plava linija, ali pretanka).

Znam da zvučim kao srednjoškolski blog, ali...
Bilo je na blogu zapravo puno zabavnije kada su srednjoškolke harale sa svojim tinejdžerskim postovima. No, dobro...

To su dva pravila, možda pomognu nekom tko nije znao. Pridržavanje pravila ne znači i da ste se "dobro obukli" ili da "imate stila". I dalje možete biti dosadni.

Naravno, ako si stilski talentiran, usudit ćeš se prekršiti ta pravila, no to će onda imati smisla i prolaziti.

Samo možda da još nekom pomognem ako nije znao, kao što je i meni trebalo dok nisam potražio pravilo...
Čarape se sparuju s hlačama, bez obzira na cipele. Ako pašu na hlače, pasat će i na cipele (naravno uz uvjet da cipele pašu na hlače).

U zadnje vrijeme sam počeo brijati na čarape i prava je šteta da se ne vide. A glupo mi je potfrknuti nogavice ko neki hipster - ne znam to, da budem iskren. Srećom često sam na biciklu pa tu imam opravdanje podviti desnu nogavicu (da ne zapinje za zupčanik) pa kad imam neke fora čarape prođem kroz centar da me vide.


Post je objavljen 15.01.2015. u 16:11 sati.