Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

JE LI DR. DAVORIN DIKLIĆ IZ BJELOVARA ŽRTVA ILI KRIVAC ?!



JA NISAM NA NIČIJOJ STRANI - NEGO ŽELIM U OVOM SLUČAJ OSTATI NEUTRALAN I NE PRISTRANA OSOBA - ODNOSNO; ŽELIM PROSUDITI KOLIKO IMA U TOME SVEMU ISTINE A KOLIKO LAŽI.

Tereti se Dr. Diklića da je od 2003. do kraja 2009. kao doktor medicine i kirurg upotrijebio očito nepodobna sredstva i načine liječenja te uopće nesavjesno postupao zbog čega je liječničkim pogreškama kod dvije osobe teško ugrozio zdravlje, a u deset slučajeva prouzročena je smrt. Dr. Diklića se tereti i za smrt poznatog suca Županijskog suda iz Bjelovara, Božidara Iverca.

Želim sa svoga stajališta dati svoje mišljenje kao čovjek i predsjednik udruge za ljudska prava ŠTIT o tim događanjima. Pratim cijeli slučaj medijski i slušam na ulici što ljudi pričaju. Iz moje procjene i gledišta - cijelo težište problema je "afera dr. Diklić", dok očito žele se sakriti svi kriminali u općoj bolnici u Bjelovaru. Zna se da je ta bolnica pokradena do temelja i to sa preko 100 milijuna kuna. Na to pitanje bi trebao dati odgovor bivši ravnatelj Miroslav Čačija, to desilo se je za vrijeme njegovog ravnateljstva. A Čačija (HSS) za nagradu je postao poslije župana BBŽ-a sa dva mandata.

Svi znamo da je dr. Diklić bio u politici i da je bio vijećnik HSS-a. Zato njegov slučaj nije samo liječnički, nego je i politički. Jedno vrijeme (2008.) je bio imenovan dr. Davorin Diklić, za šefa kirurgije, kada su dva doktora odlazila u staračku mirovinu dr. Đuro Vlašić i Stanislav Vesili. Tada je Općinsko državno odvjetništvo iz Bjelovara, pokrenulo kazneni postupak protiv dr. Đure Vlašića, umirovljenog liječnika i tadašnjeg šefa Kirurgije, zbog smrti Tuma Tihomira (24). Veseli je želio izbjeći mirovinu - htio je ostati i dalje raditi. Dr.Veseli se je tada poslužio pečatom opće bolnice Bjelovar i potpisom šefa kirurgije dr. Diklića, te je poslao dopis državnom tajniku u Ministarstvo zdravstva Anti Zvonimiru Golemu, koji je odobrio da dr. Veseli ostane dalje raditi.

Cijeli slučaj oko dr. Veselog i dr. Diklića je završio na sudu u Bjelovaru, na kojemu je dr. Diklić dobio spor u svoju korist. Taj predmet leži u ladici Županijskog suda već dvije godine. No, odatle počinje rat i problemi za dr. Davorina Diklića.Tako, dr. Vesili da se osveti dr. Dikliću, dao je svu liječničku dokumentaciju Ružici C., za čiju je navodnu smrt supruga Ilije kriv Davorin.

--------------------------------------
Branko Stojković iz Bjelovara
http://crostojkovic1958.blog.hr
ŠTIT - Udruga za ljudska prava
Članaka; 2426.




Post je objavljen 13.01.2015. u 12:01 sati.