Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fantomi

Marketing

G4 smjernice za izvještavanje



Sve više poduzeća i drugih organizacija želi svoje poslovanje učiniti održivim. Nadalje, sve su prisutnija očekivanja da bi dugoročna profitabilnost poduzeća i organizacija trebala biti usklađena sa standardima modernog društva i zaštitom okoliša.
Izvještavanje o održivosti pomaže organizacijama u postavljanju ciljeva, mjerenju učinka i uvođenju promjena s ciljem povećanja održivosti poslovanja.

Kao rezultat tih zahtjeva planirane i izrađene su G4 smjernice. Ove smjernice za izvještavanje o održivosti "globalne inicijative za izvještavanje" (na engleskom: Global Reporting Initiative) se revidiraju s namjerom pružanja najboljih aktualnih smjernica za učinkovito izvještavanje o održivosti.

G4 smjernice nastoje:
-pomoći izvjestiteljima u pripremi izvještaja o održivosti koji imaju značaj i sadrže informacije o najvažnijim pitanjima organizacije vezanima uz održivost
-učiniti takvo izvještavanje o održivosti standardnom praksom

Atlantic je među prvim kompanijama u regiji, koja je usvojila nove G4 standarde GRI izvještavanja čiji je krajnji rok za primjenu krajem 2015. godine. Iako je primjena G4 smjernica izvještavanja u Hrvatskoj još u ranoj fazi Vipnet, Otp banka te INA već su usvojili ove najnovije smjernice izvještavanja.

Gospođa Daria Mateljak, direktorica Hauska & Partner Hrvatske te profesor Mislav Ante Omazić su dio strušne skupine koja je revidirala prijevod najnovijih G4 smjernica.
Gosp. Mateljak je na kolegiju Društveno odgovorno poslovanje u četvrtak 8.1.2015. godine prikazala potrebu za novim G4 smjernicama, te dala studentima uvid u kompleksan proces revidiranja i primjene ovih smjernica.

video: "rezept" za izvještaj po najnovijim G4 standardima




Post je objavljen 12.01.2015. u 08:52 sati.