Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kljuk

Marketing

Povijest kluba

Povijest čitateljskih klubova/grupa je duga od diskusijskih klubovi u doba Platona i sastanaka i razgovora tkalji preko čitanja u samostanima, čitaoničkih društava, salona u Francuskoj, do prvog formalnog kluba u 17. stoljeću, širenja klubova nakon rata i popularnosti nakon Oprah Show-a 1996. do današnjih klubova koji su osnovani u knjižnicama, knjižarama, školama…
Naš klub je osnovan 24.11.2009. na inicijativu knjižničarki iz Gradske knjižnice Đurđevac. Prva voditeljica bila je Ivanka Ferenčić Martinčić, kasnije su tu ulogu imale: Anica Šabarić i Ljerka Šimunic, a trenutno KLJUK vodi Dušanka Vergić.
Na prvom sastanku smo našem klubu dali ime i dogovorili smo pravila rada. Na drugom sastanku 1.12.2009. iznosili smo prijedloge naslova za čitanje i napravili plan za 2010.godinu. Na trećem sastanku, u siječnju 2010.godine smo raspravljali o prvoj knjizi „Psima ulaz zabranjen“ –dječjoj knjizi hrvatske autorice Melite Rundek.
Tako iz mjeseca u mjesec raspravili smo 50-tak naslova. Pri svakom susretu izmijenimo i preporuke za čitanje, predstavimo koju dobru knjigu.


Post je objavljen 09.01.2015. u 11:53 sati.