Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometneikone

Marketing

Nema stranca do Bosanca!

Ne, nismo zaboravili na Zagrebački Dinamo. Legendarna desetka, jedan od onih koji je imao bogatu karijeru, uvijek voljen od strane navijača, uvijek je ostavljao srce na terenu, igrao je svoju najdražu igru do ranih 40-tih godina…………….EDIN MUJČIN!

Rođen je pred 45 godina u Bosanskom brodu. Seniorsku karijeru je započeo sa samo 16 godina u lokalnom Poletu. Skauti s druge strane Save došli su po njega početkom rata te ga transferirali u Marsoniju. Pet sezona provodi igrajući za Slavonske zebre. Odličnim nastupima zapinje za oko tada Croatiji. U šest godina igranja u modrom dresu nastupao je i u dvije lige prvaka, remizirao protiv vragova u paklenoj atmosferi Old Trafforda, osvojio nekoliko naslova prvaka i kupova. Zabijao je u prosjeku svaku petu utakmicu. S 31 godinom odlučuje se osigurati egzistenciju te odlazi u daleki Japan, Jeff United. Odigrao je odličnu sezonu ali očito mu sushi i klima nisu odgovarali te se odlučuje za povratak u modri dres. Tri sezone u modrom dresu te se na kraju odlučuje za prelazak u Kamen Ingrad s kojim ostaje sve do njegove propasti. Svojim iskustvom odlučuje obrazovati mladiće u Lokomotivi te u Lučkom igrajući drugu ligu. Zadnje godine karijere završava u Savskom Marofu (kao i Mario Garba) ali ipak za kraj karijere se odlučuje nastupajući za Zelinu. Bogatu karijeru okončao je u 41. godini. Nastupima za Dinamo dogurao je i do nastupa za nogometnu reprezentaciju BiH. Sakupio je čak 24 nastupa u 5 godina, postigao je i jedan zgoditak. Trenutno se školuje u akademiji za nogometnog trenera, ovim putem želimo mu svu sreću u daljnjem životu.





I dva linka Edinovih čarolija:

https://www.youtube.com/watch?v=QaGjoDfPIuI
https://www.youtube.com/watch?v=MRNVs9Q9cdc



Nakon Sušačkog Orijenta, na red je došao i jedan klub iz srca Istre. Klub poznat po svojoj izuzetno vjernoj i bučnoj publici na svojem omalenom zdanju u centru grada, žila kucavica našeg najvećeg poluotoka….NK PAZINKA iz Pazina!

Osnovana je netom nakon okončanja drugog svjetskog rata. Naziv je dobila po istoimenoj gradskoj tekstilnoj industriji. Svoje utakmice su oduvijek odigravali na stadionu u središtu grada, kapaciteta 2500 gledatelja. Krajem Jugoslavije doživljavali su svoje zlatno doba u Hrvatskoj zapadnoj ligi. Nakon osnutka Hrvatske nogometne lige natjecali su se čak dva puta u elitnom razredu. U ligu su ušli 1992., a nažalost ispali nakon dvije sezone i to u proljeće 1994. godine. Prve sezone su osvojili 11. mjesto u konkurenciji 16 klubova. Te je sezone poluotok Istra imala čak dva predstavnika. Uz spomenutu Pazinku tu je bila i originalna Istra (zašto originalna!? Zato jer je današnja Istra nasljednica Uljanika iz Medulina). Pazinkinu sezonu je obilježio remi s Hajdukom i s Rijekom te pobjeda na domaćem travnjaku u lokalnom derbiju protiv Istre. Sljedeće je sezone liga proširena na čak rekordnih 18 klubova. Pazinka je zauzela 15. mjesto, no to joj nažalost nije bilo dovoljno za ostanak u elitnom razredu zbog ponovnog skraćivanja lige. Te je sezone Rijeci otkinut bod, pao je Osijek u Pazinu, no to nije sve. Pazinka je odigrala tri vrlo zanimljive utakmice u sezoni, dvije na domaćem travnjaku, jednu u gostima. Najprije je u gostima poražena od Croatije rekordnim rezultatom 10:1, zatim je svladala Velikogorički Radnik pred svojom publikom teniskih 6:1 te im je u predzadnjem kolu na noge došla Croatija. Opet je pao veliki broj golova, Croatia je slavila 6:4 u Pazinu, u pravoj poslastici za gledatelje. Nažalost, to je bilo sve od Pazinke, najbolji dani su prošli, približavalo se tmurno doba. Četiri sezone su proveli u drugoj ligi te su zatim tonuli sve dublje. Danas se nalaze u međužupanijskoj ligi. Najpoznatiji igrač NK Pazinke je naš bivši reprezentativac, vjerovali ili ne, Dado Pršo. Dado je svoje prve korake učinio baš u plavom dresu.





Pazinka ima svoj kanal na youtubeu gdje možete pogledati sažetke brojnih Pazinkinih nastupa u nižim ligama.


Za danas toliko. Sljedeći post izlazi za dva dana, upoznat ćemo dvojicu klasnih golgetera :) Vaše prijedloge i komentare možete ostaviti u obliku komentara na postove ili poslati na mail around.world92@gmail.com . Uživajte!





Post je objavljen 06.01.2015. u 09:00 sati.