Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometneikone

Marketing

Nova godina = Nove ikone :)

Tepali su mu da je Hajdukov prestolonasljednik, govorilo se o rođenom dribleru, momku koji je mogao probiti svaki bunker. Nažalost, u životu nije sve idealno. Tako se može opisati karijera jednog od najtalentiranijih igrača podno Biokova……MARIO CAREVIĆ!

Rođen je u Makarskoj, kao osmogodišnjaka otac ga je vodio na treninge Hajduka u 60 km udaljeni Split. U Split se preselio tek u srednjoj školi, stanovao je zajedno sa sadašnjim kapetanom reprezentacije, Darijom Srnom. Vrlo brzo je Mario kao kapetan kadetske i juniorske momčadi dobio prigodu da odjene majicu prve momčadi. Izvanserijski talent, pozitivna drskost i sjajan dribling nagnali su starog lisca Nadovezu da mladiću pruži prvu priliku. Debitirao je s 18 godina u prvenstvenoj tekmi protiv Varteksa pred praznim tribinama Poljuda (naravno radi se o kazni zbog navijačkih izgreda). U prvim počecima njegov manager bio iznenađujuće sadašnji predsjednik HNS-a, Davor Šuker. Oduvijek je sanjao da zaigra u Španjolskoj ili Italiji, preferirao je klub Napoli. Nažalost, to je ostao nedosanjani san. Dječački idol mu je bio Aljoša Asanović. Nakon četiri godine nastupanja za Hajduk odlazi u Saudijsku Arabiju u Al-Ittihad. Zašto tamo? Povukao ga je sa sobom legendarni Tomislav Ivić. I baš taj Ivić mu nije dao prigode da igra. Vlasnik kluba nije imao vremena da mu sredi papire za odlazak iz pustinje pa je Mario izgubio godinu dana karijere bez ijednog nastupa. Zatim odlazi u Stuttgart gdje njegov zanat kuje veliki Talijan, Giovanni Trapattoni. Odigrao je nekoliko utakmici ali onda je došao i novi trener, Carević je prebačen u amatersku momčad. Poželio se vratiti na Poljud, to mu se ostvarilo i kao posuđeni igrač postao je kapetan. Tada je Hajduk prvi put u povijesti pobijedio Slaven u Koprivnici. Dobri nastupi su ga odveli u srce Europe. Potpisao je za belgijski Lokeren, gdje nastupa sljedećih četiri sezone. Nije puno nastupao te se prodao u Kortrijk u kojem danas igra Ivan Santini. Zatim odlazi na posudbu u daleki Izrael, u jedan od manje poznatih Maccabija. Godinu dana Izraela i eto ga natrag u Belgiji, s već 30 godina na leđima. Nakon još jedne loše sezone dobiva slobodne papire. Ponudio se početkom ove godine NK Osijeku, nažalost tražio je preveliku plaću. Zatim potpisuje za slovensku Krku. Za Krku je u ovoj sezoni nastupio samo 6 puta. Skromna minutaža ako povučemo paralelu s njegovim prijateljem Srnom koji je ponovno izborio proljeće u Europi. Najveću vrijednost po transfermarktu postigao je 2010. godine kada je vrijedio oko milijun eura. Što se tiče reprezentativne karijere nastupio je tri puta za mladu selekciju koju je tada vodio Martin Novoselac. Pošto nije ostvario ni približno dobru karijeru kako mu se predviđalo, ovim putem želimo da barem karijeru okonča u svom najdražem bilom dresu kada za to dođe vrijeme.




i jedan video Marijevih majstorija :)
https://www.youtube.com/watch?v=r0zSsyPKhkc



Na red je došao ne igrač, već igračina. Pitate se zašto? Zato jer nikada nije napustio Hrvatsku u potrazi za unosnijim angažmanom. Momak kojemu su nedjeljni ručkovi s roditeljima i gledanje najboljih europskih klubova na televiziji bili jedini hobiji, dame i gospodo…… BORIS LEUTAR!

Rođen u Vinkovcima krajem Titove vladavine, karijeru započinje u tada snažnoj Cibaliji. Kao golobradog mladića brzo ga je nanjušila Dinamova skaut služba. Početkom milenija odlazi u Dinamo gdje u dvije sezone upisuje samo 14 nastupa. Dinamo ga zatim posuđuje njegovoj Cibaliji što je u to vrijeme vrlo neobično. Nakon isteka ugovora s Dinamom, Boris se odlučuje za povratak u rodni kraj. Potpisuje ponovno za Cibaliju sa nepunih 24 godine i tu ostaje do kraja karijere. U konačnici je nastupio za Cibaliju čak 235 puta. Te pritom nije zabio niti jedan pogodak. Šteta što takva veličina nije imala upečatljiviju karijeru jer je nekim od svojih nastupa to definitivno zaslužila. Nadamo se barem da će jednog dana tu svoju ljubav prenijeti i na tekuće igrače Cibalije i pokazati im da se za nebesko plave igra sa srcem, da Cibalija nije samo odskočna daska. Ovim putem želimo Cibaliji povratak u prvoligaško društvo već krajem ove sezone.





Želim Vam sretnu i uspješnu Novu godinu!


Post je objavljen 02.01.2015. u 21:48 sati.