Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sociologijadizajna

Marketing

Prekvalifikacija



Znam, znam, znam.... Kada se čuje riječ prekvalifikacija odjednom sve uhvati neka nelagoda, jer jedina situacija kada smo uopće javno čuli za nju je kada je povezana sa zvodom za zapošljavanje i nedostatak radnih mjesta. Ali....zašto bi jedna jedina riječ trebala biti toliki bauk? Ne mora značiti da na prekvalifikaciju idu samo one osobe koje sa svojim zvanjem ne mogu naći posao, na prekvalifikaciju imaju pravo svi čak i oni koji se u svom zanimanju apsolutno ne nalaze.

Želja za prekvalifikacijom se najčešće javlja u situaciji kada zapravo shvatimo da posao koji radimo nije za nas, da nas ne čini sretnim i da nas iscrpljuje do krajnjih granica. Ponekad mislimo da smo rođeni za neki posao, sve svoje napore uložimo da se zapravo time i bavimo, a kada uđemo bliže tome, kada vidimo sve one segmente za koje nismo niti znali da postoje shvatimo da mi nismo za to.

Bit će dana kada ćete se osjećati kao da ste jedini na ovome svijetu koji se našao u toj situaciji. Pitat ćete se zašto se baš vama to moralo dogoditi, od svih tih silnih ljudi na ovome svijetu. Osjećat ćete se usamljeno i neshvaćeno. Ali sjetite se svih onih dana kada ste se probudili ujutro i bili prisiljeni ustati iz kreveta i otići na posao koji mrzite – da naglasim, to sada nema nikakve veze sa onom lijenošću koja uhvati svako biće s vremena na vrijeme. Sjetite se samo koliko truda ulažete u to da se natjerate da predurate sve one silne kritike na vaš račun, sve one ljude koji imaju nos do neba i misle da su nedodirljivi. Sjetite se sve te energije koju ste iscrpili iz sebe samo kako bi se natjerali da se pokrenete. Na kraju dođete kući ljuti, nervozni, živčani i nesretni a zašto? Zato što radite nešto što ne volite. Iz dana u dan polako gorite, sve dok jednog dana ne pregorite. Nesvjesno prestanete uživati u svim onim stvarima koje su vas nekad veselile, koje su vam mamile osmijeh na lice. Otupite na sve osjećaje, jer ste se na kraju naviknuli na konstantni neuspjeh.

Znate, uvijek je teško biti izuztak, teško je biti pojedinac u masi...ali nitko ne zaslužuje biti nesretan. Upravo zato postoje sve više i više mjesta gdje se nude prekvalifikacije. Nije sramota donjeti pogrešnu odluku, sve je to dio života. Poanta svega ovoga je u tome da sami sebi pružimo novu priliku za nov početak.





Post je objavljen 02.01.2015. u 00:11 sati.