Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sociologijadizajna

Marketing

Problem ove teme



Život je zapravo jedna vrlo čudna igra, nikada ne možemo znati što nas očekuje. Svi mi želimo biti sretni, ali zapravo nikako da postanemo svjesni činjenice da se život sastoji od uspona i padova. Zapravo, iz svih naših pogrešaka trebamo izvuči ono najbolje. Kako da ne – rekla bi sama sebi, ali zapravo je to istina.

Tako dolazimo do najvećeg problema ove teme, jer kada postanemo svjesni da smo odabrali pogrešno zanimanje kao da nam se svemir sruši. Počinjemo kriviti sami sebe što smo uopće dopustili da do toga dođe i ne možemo si oprostiti tu pogrešku. Krivimo sebe i sve oko sebe, proklinjemo dan kada smo donjeli takvu odluku, a zapravo uopće nismo svjesni da je u tom trenutku kada smo donosili odlutku ona bila najbolja. To je vrlo teško za čuti, a još teže je pomiriti se s time.

Vrlo je teško razumjeti osobe koje se nađu u takvoj situaciji, svi misle da pretjeruju i da će ih to s vremenom popustiti. Svi samo slegnu ramenima, naprave izraz trenutnog sažaljenja i ne dožive osobu koja se bori sama sa sobom jer se našla u situaciji iz koje ne vidi izlaza.
Iz nekih razloga pojedinac se uvijek nada da će ga barem oni najbliži razumjeti, ali to se u većini slučajeva ne dogodi. Što sad? Kako dalje?

Vrlo jednostavno. Duboko udahnite i uzmite vremena samo za sebe. Sama činjenica da ste priznali samom sebi da ste pogriješili u odabiru zanimanja je velika, jer se neki čak niti to ne usude. Ne očekujte od drugih ljudi ništa. Sva ona silna očekivanja koja imate u glavi, najčešće se nikada ne realiziraju. Imate sebe i to je jedino što vam je preostalo. Jedino vi, pojedinac, može pronaći izlaz iz tog očaja u kojem ste se našli. Zamislite da ste u labirintu, zamršenom labirintu u kojem ne znate put prema izlazu. Takav je život, jedan veliki labirint u kojem samo morate tražiti puteve. Ako ćete ući u slijepu ulicu i bojeti se vratiti, onda zapravo nikada nećete saznati što ste sve mogli postići. Teško je usuditi se, ali živjeti u nepormišljenoj odluci zbog kojeg ste okusili život u očaju i nezadovoljstvu nije vrijedan sve te energije koju trošiti samo da se natjerate na nešto.

Ono što ja zapravo želim postići s ovim blogom je pokazati ljudima da uvijek postoje mogućnosti, šanse za nekim novim i boljim zanimanjem od onoga što trenutno radimo. Poanta ovog bloga nije u tome da ja ljudima biram što će raditi u životu, već im ukazati na to da razmisle prije nego što donesu bilo kakvu odluku.

Život je jedan i u njemu trebamo maksimalno uživati!



Post je objavljen 02.01.2015. u 00:09 sati.