Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sociologijadizajna

Marketing

Predrasude o određenim znimanjima

Ponekad ljudi, čak i u ovo relativno liberalno doba, imaju previše konzervativno mišljenje što se odabira zanimanja tiče. Drže se nekog ne pisanog pravila da se zanimanja dijele na muška i ženska. Baš kada pomislimo da smo našli savršeno zanimanje za sebe, idila se naglo prekine i kao mlaz hladne vode nas pogodi izjava:

„Zar to nije muško zanimanje? Kada si vidjela i jednu ženu da to radi?“

Da, naravno da predrasude postoje, ali zar je vrijedno odreći se vlastitog sna samo zbog toga?! Tko kaže da žene ne mogu biti dobri piloti ili pak presretači na autocesti?! Tko kaže da muškarci ne bi bili dobri odgajatelji u vrtiću ili pak frizeri i ne, nisu zbog toga odmah homoseksualci!

Ako u nećemu istinkski uživate onda ne bi trebale postojati nikakave barijere. Usudite se biti jedan od milijun, usudite se biti drukčiji jer kako je rekla Coco Chanel: „Da postanete nezamjenjivi, jedan uvijek mora biti drukčiji!“

Kao mali poticaj istaknula sam ovaj kratki video klip. Nije nešto veliko, niti bombastično, ali u svim segmentima predstavlja ovaj dio poglavlja o zanimanjima. Uživajte!

Predrasude o zanimanjima

Post je objavljen 02.01.2015. u 00:04 sati.