Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vkrnic

Marketing

Pijan je garant!

Napokon sam prestao dobivati injekcije Klivarina, kardiolog Irzal se sjetio da probam sa Sintromom 4.Opet problem on nije na listi HZZO-a, ali ga ima u Bosanskom Brodu.


Za ne povjerovati upalilo je sa Sintromom, valjda sam razvio imunost na Martefarin. Taj INR(nije stranka) napokon je došao u normalne vrijednosti.., čak su mi i kontrole produžili na svaki mjesec. Nezamislivo, ali stvarno mjesec dana me neće niko bosti( valjda).Taj most na Savi obožavam toliko da sam na pol njega pao u nesvjest, a jedino njim mogu do Sintroma. Srećom , tata mi tamo ide po cigare, pa mi je usput kupovao Sintrom.
Francuska salata i pečenka su gotovi!! Odmah mi se pojavio upitnik. Da li se i to može miksati propasirati, pa mi dati u peg.Natočio sam se propasirane brokule i piletine, ali od toga ne možeš ni podrignuti
Ne može Vanja!Skuhati ću ti brokulu i bijelog mesa od piletine. Nitko, baš nitko mi se nikad nije sjetio ponuditi propasiranu gusku za jesti. Ionako sam odlučio više ne umakati u nju. Vani je sve bilo bijelo kao i 2009. Dobio sam prosure, on mi je bio pečenka.
Već u 10 mi se na staru godinu prispavalo . Koncetracija za gledanje državnih televizija bila mi je ravna nuli.
Godinu sam završio sa 68 kg, nakon onih 41 kg, plus 27 kg u 10 mjeseci. U međuvremenu oko Božića sam bio i kum maloj Gabrijeli, kumovoj kćeri. Supruga ju je umjesto mene držala u crkvi.Srtrava, koda te svi izazivaju sa tim jelima.

Rafali. Bum bum, sav arsenal pirotehnike me probudio i supruga. Dragi sretna ti Nova 2011, da budeš zdrav i bolje i sve ostalo što ide uz to. Obriši slinu curi ti, dobro nam došla 2011 i ova od prije ne ponovila se!
Meni je bez obzira na sve ionako slina curila.
Novogodišnja večer, oproštaj od guske. Peg sam već tad imao 100-ak dana. Dnevno su mi u njega točili oko 4 l , bezolovne, piletine, prosurea, nutrena, tableta, kamenja?.
Znaći već tad mi je kroz peg prošlo više od 4000 l tekućine . Pošto je to propasirano, većinu toga sam popišao.Tad je cijena eurosupera 95 bila oko 9 kn Da je to u kunama 36000 kn je prošlo kroz mene, trošio sam 5 l/ 10 m, toliko ni Ruska Volga ne troši...
Guska je i mjerila 075 l po noći( slučajno znam), preko dana sam išao u wc.. Legao sam tu večer u krevet bez guske, jer je naša veza bila gotova!Bacio sam je iza wc kotlića.
Posudu za pljuvanje sam ostavio pored sebe, ali guske više nije bilo.
Oko dva ujutro buđenje. Tjera me pišati . Lupkanje sa desnom rukom oko kreveta.
Glupo je i psihički bolesno vikati. Gusko gdje si!, pogotovo jer je riječ o plastičnoj kineskoj posudi, ali kakva god bila je to bila moja prva i jedina guska. Bio je red bauljati po mraku, par puta po noći, već sam se standardno zabijao u vrata.Uvijek uz pitanje.
Vanja gdje ćeš? Pišati, vrijeme tugovanja traje par mjeseci preživjeti ću to nekako. Našao sam drugu, koja nije plastična, nego keramička i zove se wc školjka.
Zanimljivo sve bolničkom rječniku vezano za fiziološke potrebe je ženskog roda. Guska, patka, pelena, princeza, posuda za pljuvanje, njoj je vjerojatno neki muški šovinist dao naziv bubrežnjak. Same fiziološke potrebe su srednjeg roda: pljuvanje, podrigivanje, pišanje, sranje…, tu se ni jedan drugi rod nije uspio ubaciti.
Igla je ženskog roda, vjerojatno jer ti vadi krv, kao, hm. Oksimetar, peg, mehanički zalisak, kateter , čak i dekubitus su muškog, baš me zanima, pošto smo toliko napredni, zašto tolika rodna neravnopravnost u bolničkom rječniku, prevedeno nema je .
“Dinar po dinar palača“, baka mi je govorila. Utješno je govorila , jer nije računala sa stalnim delvalacijama. Na putu do trgovine taj bi dinar, par puta izgubio na vrijednosti dok dođeš do trgovine
Bilo je to davno, ali sada živimo u doba stabilne valute i države.
Poslije pregleda na Rebru odlučio sam podnijeti zahtjev za toplice. U ožujku je trebalo biti i pripremno ročište na koje na moju sreću ne moram ići. Novi terapeut Tomo je bajker i gurman. Svako jutro u Dobru jutru, je bio kuhar, koji je pola 9 ujutro davao preporuku vina za piti, naravno za taj dan. 1 l vina svaki dan? Komentar je bio uvijek isti. Pijan je garant!


Post je objavljen 01.01.2015. u 16:47 sati.