Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Retrospektiva uz bakalar

Prelijećem preko dosadnih blog osvrta, uglavnom negativnih o protekloj godini pa evo još jednog. Meni je godina bila dobra, nijedna ono baš značajna smrt me nije zakačila.
O lakrdiji od obrazovnog sustava pišem i pisat ću, tražeći dopunu posla slušam suluda obrazloženja svojih poteza vječnih ravnateljica, nekih pod stalnom sumnjom na korupciju nekih samo glupih, ali glupo moćnih, uglavnom bez jebeno dobre veze i poniznosti ni bog ni popovi ti ne mogu pomoći.
Najvažniji događaj za hrvatski obrazovni sustav prošle godine , Dragana Bolješić iz udruge slobodnih škola se predala i napustila ga beznadežno bolesnog, najnevažniji, ministar kojeg su novinari proglašavali lijevim dao ostavku.
Osobno se nadovezuje na obrazovno, i drugarica trpi realni teatar apsurda, no izuzetno uspješna godina, ljeto u Berlinu i Pragu, ovo malo društva što imamo nas razumije i podržava, Jin se razvija u senzibilnog, inteligentnog psa, trudili smo se duhovno ne stagnirati dok su nas patuljci složno gurali u davno iskopane jame.
Piratski pokret u Europi je nakon naglog uspona doživio protekle godine udarce od kojih se vjerojatno neće oporaviti, sustav se organizirao i odabrani ljudi su ga razbili koristeći prirodnu podjelu unutar njega, Hrvatska je i tu jedinstvena, kod nas je aktivnost stranke opstruiralo vodstvo. Drugarica i još par idealista sad pokušava stranku revitalizirati nakon što ju je vodstvo napokon napustilo.
To je jedna od rijetkih stvari koje smo drugarica i ja odradili do kraja, ovo ljeto smo se uživo u Pragu i Berlinu upoznali i družili s najzanimljivijim njemačkim i ruskim pirati/ma/cama. Nema ni govora o onim špekulacijama tko stoji iza njih, izvanserijska mlada ekipa. Velika većina ih je napustila stranku i osnovala transnacionalnu udrugu "Progressive Plattform" sa strogim uvjetima primanja, eto i ja sam unutra, izuzetno dobro funkcionira online demokracija koju su zvanične piratske stranke napustile, jučer sam ljude među kojima ima značajnih članova "Zelenih" i ljevice informirao o događanjima u Hrvatskoj. Poteškoće postoje oko dogovora o načinu djelovanja udruge, program i statut su definirani i izglasani. Tu sam zadovoljan jer sam u dobrom društvu iako nije sigurno kako uopće u ovakvom društvu može politički djelovati jedna udruga i to kako je izglasano, neregistrirana.
Otkako smo shvatili krajem prošle godine da sutra ne postoji, drugarica, ja i Jin sve manje vremena trošimo za nevažne stvari. Hranu možete pratiti na blogu, najviše se jelo u meksičkoj kantini "Bodega", najbolja je kuharica, za slatko neprikosnoveni autoritet i inače, njihova Danijela, šiš ćevap nema boljeg od onog u "Nono i Frane", ražnjići u "Trsatici", uštipci u Opatiji, sad se ne mogu sjetiti naziva, neko dalmatinsko ime, pizza u Kraljevici "Petrus", mada zbog terase najčešće pizzu jedemo u "Gvardijanu" na Trsatu.
Ma sve je u redu dok si ljeti možemo priuštiti Berlin, Ursula, Julia, Anne x 2, Lola, Oliver, Cyberkalle i ostali dečki, te grad sam sam po sebi brana od terora ovdašnje duhovne provincije.
Fotke i danas samo nove, još nije vrijeme za prisjećanje starih događanja.







Post je objavljen 30.12.2014. u 20:33 sati.