Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/analizabullsa

Marketing

Opažanja s utakmice Chicago Bulls vs Indiana Pacers

1. Derrick Rose bi trebao igrati svoju igru a ne zadovoljavati se sa šuterima sa poludistance
Ovo je problem kroz čitavu godinu, ali sinoć je doživjelo vrhunac. Derrick Rose je zabio samo 1 od 7 pokušanih šuteva za 3 poena protiv Indiane, što znači da je sada na samo 27.4% uspješnosti od 113 pokušaja za 3 poena ove godine, po čemu je Rose 95. u NBA-u. Ipak, Rose je u jučerašnju utakmicu ušao kao igrač koji je 21. po pokušajima sa linije za 3 poena (5.8 po utakmici). Jednostavno, Rose nije dobar šuter za linije za 3 poena. I makar to nije toliko štetilo Bullsima ove sezone - 6. po učinkovitosti - Tom Thibodeau cijelu godinu pokušava stvoriti prave navike za playoff. Ako Rose ubrzo ne makne taj jumper ili pull-up iz svog sistema (15 od 20 pokušaja je jučer došlo izvan reketa protiv Pacersa) moglo bi štetiti Bullsima u 5. ili 6. mjesecu. Jučerašnja utakmica se može doživjeti i kao loša noć za Rosea, ali i dobar znak jer su Bullsi ipak pobjedili, ali je stvarno teško gledati ga kako se zadovoljava sa šutevima izvana, pogotovo kada znamo koliko dobro igra u reketu ( trenutno 61.2% uspješnosti u reketu).

2. Zadnja četvrtina bila je gadna, no Bullsi su ipak pobjedili!
Bullsi su u zadnjoj četvrtini pogodili samo 2 od 21 pokušaja iz igre, u isto vrijeme dozvoljavajući Pacersima previše laganih koševa u reketu. I makar bude Thibodeau pokazivao svojem timu reprizu ove utakmice još 100 puta, ipak to ništa ne vrijedi kad znamo da su Bullsi u jedno vrijeme imali čak vodstvo od 21 poen i to u "away" utakmici i to uspjeli izgubiti. Nema veze da li je to protiv Pacersa bez Paula Georgea ili sa njim, to je itekako impresivno. Tom pobjedom su Bullsi ubilježili 7. pobjedu za redom i približuju se samom vrhu istočne konferencije, i neće svaka pobjeda biti lijepa. Pobjeda u utakmici u kojoj šutiraš 34% iz polja nije baš idealna, ali možemo gledati na nju kao i impresivnu u isto vrijeme. Pobjeđenih 7. utakmica za redom je trenutno najduži pobjednički niz u NBA-u!

3. Jimmy Butler nastavlja biti konstanta!
U jednom trenutku neće biti čudno govoriti o nevjerojatnoj statistici Jimmy Butlera, ali za sada jest. Butler je zabio 27 poena, uključujući i 9 od 12 sa linije slobodnih bacanja i 9 skokova, 4 ukradene i 1 blok u čak 44 minute. Njegova ukradena lopta i "buzzer-beater" zakucavanje na kraju prvog poluvremena bio je još jedan primjer toga kako Butler još uvijek defenzivno na visokom nivou unatoč sjajnoj napadačkoj igri koja prelazi u fokus javnosti. Kao matchup, kasnije u utakmici imao je višeg i većeg Chrisa Copelanda, koji je uspio zabiti 17 poena uz 7-10 iz ire. Ali je Butlerova trica bila ono što je dala vodstvo Bullsima u zadnjoj četvrtini, kao i faul u napadu koji je na njemu napravio Copeland sljedeći posjed. Još jedan srušeni rekord i još jedna fantastična predstava Butlera. Sinoć je ova utakmica bila Butlerova 20. sa 20 ili više poena; u svojih prve 3 sezone kombinirano ima 20 poena!

4. Slaba noć za zamjenske guarde!
Kirk Hinrich prešao je šuterski trening u ponedjeljak i mogao bi biti spreman za večerašnju utakmicu protiv Netsa, i bit će ga lijepo vidjet na terenu nakon loše predstave Aarona Brooksa i E`Twaun Moorea protiv Pacersa, makar su prošle tri utakmice odigrali odlično u odsustvu Hinricha, ali sinoć ih jednostavno nije išlo; Brooks je promašio svih 4 šuteva ( tek 2. put bez zabijenog šuta iz igre) i izgubio je loptu čak 4 puta u samo 22 minute. Moore je također promašio 4 šuta u 16 minuta i nisu mogli zadržati vodstvo u zadnjoj četvrtini što su prošli tjedan činili odlično. Ali opet, Bullsi su uspjeli doći do pobjedi unatoč slaboj igri. To brojite kao pozitivno!

5. It's home cookin' time!
Bullsi su pobjedili najviše utakmica vani u cijelom NBA-u - čak 14, ali sigurno će biti sretni znajući da će sljedećih 8 od 9 utakmica igrati u United Centru, uključujući i 5 zaredom počevši od večerašnje protiv Netsa. Pravi test za Bullse bit će utakmica protiv Rocketsa 5.1.2015, pa u Washingtonu 9.1.2015. (njihova jedina utakmica vani do 16.1.). Pošto su već pobjedili 7 utakmica za redom postoji velika mogućnost da na kraju ovih utakmica kod kuće budu i na vrhu istočne konferencije. Iako su Bullsi sa omjerom 8-5 kod kuće, čini se da napokon hvataju pravi ritam, što bi moglo značiti još pobjeda i penjanje na ljestvici istočne konferencije!















Post je objavljen 30.12.2014. u 14:52 sati.