Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometneikone

Marketing

Brunejski Mourinho i njegov nasljednik :)

Kako ne bi ste rekli da je ovaj blog monoton, odlučio sam dio posvetiti i trenerskom zanatu, stručnjacima koji su se brinuli za razvoj talenata našeg kraja. Prvi u nizu, vjerojatno rekorder, nažalost ne po uspjesima već po broju klubova koje je vodio….Nenadmašni VJERAN SIMUNIĆ!

Spomenut ćemo da je u igračkoj karijeri bio prava hobotnica, vladar među vratnicama. Nastupao je za niz hrvatskih klubova (Hajduk, Zagreb, …), dogurao je do Portugala, a čak je okusio i sushi u dalekom Japanu. Igračku karijeru završio je u susjednoj nam BiH u NK Posušje. Trenersku karijeru započinje u NK Lipik, zatim u slijedećih pet godina trenira još samo NK Čazmatrans te NK Čakovec. Zatim u samo dvije godine trenira čak šest klubova od kojih je najpoznatiji tada posrnuli RNK Split. Ja sam ga prvi put susreo kada je vodio Hrvatski Dragovoljac, nakon njega još je trenirao Kamen Ingrad, Marsoniju, Zadar i mnoge druge dok ga nisu skautirali i pozvali da odleti u egzotični Brunej, malu ali bogatu državicu Jugoistočne Azije. Čak u dva navrata je vodio najveći tamošnji klub DPMM te reprezentaciju. Kada mu je dosadio novac zaputio se natrag u Hrvatsku gdje trenira brojne drugoligaše i trećeligaše. Posljednji posao u Hrvatskoj bio mu je početkom ove sezone kada je startao sa Sisačkom Segestom ali nažalost nije dugo potrajao. Trenutačno svoje znanje dijeli u dalekoj Maleziji gdje uz ulogu trenera ima i ulogu sportskog direktora, u osrednjem prvoligašu Perak FA. Nadamo se da će zadužiti Maleziju kao što je to učinio i na Bruneju. Ovim putem želimo sreću gospodinu Simuniću u daljnjoj karijeri.

Intervju s Brunejskim Mourinhom :)

https://www.youtube.com/watch?v=NddXLr-OOUY





Nakon trenerskih ikona još nam preostaje upoznati i poneku golmansku ikonu. Započinjemo s purgerom koji je vrući asfalt zamijenio piciginom na Bačvicama, upoznajmo prvog od njih….VATROSLAV MIHAČIĆ!

Rođen je godine kada je Dinamo osvojio Kup velesajmskih gradova. Hladne kontinentalne zime zamijenio je suncem okupanim Marjanom. Karijeru je započeo u Hajduku, u kojem je ujedno i sakupio najviše nastupa u karijeri. Tokom ratnih dana u Splitu zaljubio se u mandarine te je odlučio otići južnije, naravno u Metković. Jednu sezonu provodi u tamošnjoj tada snažnoj NK Neretvi. Odličnim obranama u Neretvi za oko je zapeo brojnim europskim velikanima. Kao svoju sljedeću postaju odabire sigurni i razvijeni Portugal. Četiri sezone provodi u prvoligašu Gil Vicenteu. Tamo se nije puno nabranio ali je osigurao novac za pristojan život. Kao svoj novi dom odabire rodni Zagreb. U Zagrebu provodi posljednje dvije sezone svoje karijere sakupivši skromnih 24 nastupa. Do reprezentativnog dresa nije uspio doći zbog iznimno jake konkurencije u svoje doba. Karijeru završava u najboljim vratarskim godinama, sa samo 34 godine. Svojim iskustvom postaje članom stožera Hrvatske nogometne reprezentacije u razdoblju od 2002. do 2006. Te podučava Hrvatske vratara tajnama zanata među vratnicama. Danas radi u stožeru reprezentacije kao jedan od pomoćnika izbornika Kovača te obnaša ulogu direktora Hrvatske trenerske akademije.






Nažalost ovo je bio zadnji post u 2014. godini. Odlazim na par dana u Sarajevo napraviti dva intervju s nogometašima FK Sarajevo i malo razgledati poznate stadione na Grbavici i Koševu. Sljedeći post izlazi 2.1. nakon mog povratka. Admin team bloga HNL zauvijek Vam želi da Novu godinu proslaviti sa stilom, a o željama ćemo kada se vratim. Podsjećam da vaše želje pišete u komentarima ili ih pošaljete na mail around.world92@gmail.com .

Post je objavljen 29.12.2014. u 11:31 sati.