Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bozenakamenski

Marketing

Tko će biti novi hrvatski predsjednik?


Za početak ću ponoviti svoj stav, koji je rezultat kako racionalnih tako i nadracionalnih razloga, da Hrvatskoj institucija predsjednika ne treba, dapače šteti joj, i to trenutno prvenstveno zbog ekonomskih razloga, ali ne samo zbog njih.

Tijek predizborne kampanje nisam popratila zato jer ništa nije bilo vrijedno angažmana.

Zar je trebalo komentirati znanstvenicu koja je spopala predsjedničku kandidatkinju zbog jako osobnih razloga, zamotanih u floskulu demokratskih standarda. Lakše je Eskimima prodati frižidere, nego u ovakvu nesređenu Hrvatsku dovući strane ulagače – bilo kome i s bilo koje strane.

Ili komentirati PR stratege HDZ-a, koji su ovako ženstvenoj kandidatkinji savjetovali da se hvali svojim zidarskim i seljačkim poslovima i lupa šakom po stolu, da bi možebitno umirili svoje primitivne glasače koji se ne mogu pomiriti s tim da im je kandidat žena, umjesto da su, uzimajući u obzir činjenicu da već nekoliko godina preko 10 000 mladih seli iz države, savjetovali kandidatkinji da se kao majka obrati svim majkama, bakama, sestrama emigrirane mladeži i onima koji to namjeravaju postati, reći kako duboko suosjeća s njima i obećati da će učiniti sve što je u njezinoj moći da majke više neće morati ispraćati djecu preko granice.

Ili komentirati Josipovićevu kampanju, koja bi bila bez ikakvog sadržaja da Željka Markić i njezina udruga nisu ozbiljno doveli u pitanje neke ustavne odredbe, i tako dali Josipoviću ideju da i on krene na Ustav.

Da i ne spominjem Kujundžića, zbog kojeg će se morati održati drugi krug glasovanja ( da nema njega Grabar Kitarović bi najvjerovatnije pobijedila u prvom krugu).

Josipović ima bolje numerološke podatke za vrijeme prvog izbornog kruga od Grabar Kitarović, ali ne toliko bolje da bi izbori završili već u prvom krugu. To se odnosi na normalne okolnosti, bez izbornog inženjerstva.

U siječnju 2015. za Grabar Kitarović numerološki podaci su puno povoljniji, osobna godina će joj biti u broju 5, mjesec u broju 6, a osobni dan u broju 8 – politika, snaga, povećanje odgovornosti, velike promjene, ovo obećava izvrstan rezultat.
Prije pet godina, pišući o šansama predsjedničkih kandidata, napisala sam da će novi predsjednik biti Josipović, jer u svojim podacima ima jaku četvorku, a, kako sam tada obrazložila, on je u stvari četvrti, a ne treći hrvatski predsjednik. Tako i sada, s obzirom da se bira peti, a ne četvrti predsjednik, smatram da najviše šanse ima Kitarović, jer jedina od kandidata u svojim podacima ima jaku peticu.

Uzimajući u obzir navedeno, bez oklijevanja bih najavila Grabar Kitarović kao novu predsjednicu.

Da nije slijedećeg.....

Naime, Josipović u siječnju ima osobnu godinu u moćnom broju 8, a to je i osobna godina Hrvatske, i to ide na ruku Josipoviću. No, mjesec mu je u broju 9, a kao što sam u više navrata u ovih pet godina davala primjere iz hrvatske političke prakse, u broju 9 se ne počinje ništa novo. Međutim, jaka osmica upućuje na realnu opasnost od izborne prijevare, i Josipović u siječnju može pobijediti jedino na taj način.
Ako bi Josipović i pobijedio i ponovo postao predsjednik, on taj mandat ne bi sigurno odradio do kraja.

Zbog toga: Kolinda Grabar Kitarović prva
Ivo Josipović drugi.


Ostalo nije važno.


Post je objavljen 26.12.2014. u 15:11 sati.