Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometneikone

Marketing

2X Marioooo :)

Vrijeme je i za prvu želju jednog od vrsnih poznavatelja HNL prilika. Došao je red i na ponos Herceg Bosne. Radi se naravno o zahvalnom igraču srca veznog reda, desetki bečkog Rapida, poželite mu dobrodošlicu među ikone…MARIO BAZINA!

Rođen je u zadnjoj četvrtini dvadestog stoljeća u Širokom Brijegu. Karijeru je započeo u istoimenom BiH premijerligašu, nastavio u Veležu iz Mostara, Hajduk ga se kao i većine kvalitetnih nogometaša prelako odrekao (Prvi i jedini nastup u prvoj momčadi Hajduka bio mu je protiv Pomorca iz Kostrene, u kup utakmici 16. kolovoza 1995.. Ušao kao zamjena Viku Laliću i postigao gol.) te ga besplatno pustio u Hrvatski Dragovoljac gdje je zapeo za oko mnogima, počevši od Dinama. U modrom dresu nije pokazao ono što se od njega očekivalo. Odlazi u Austriju gdje stječe nogometno ime te postaje uzor mnogim austrijskim klincima i klincezama. Zahvaljujući nastupima u solidnoj austrijskoj bundesligi zaslužuje poziv u Hrvatsku reprezentaciju. Nažalost svih nas ostvario je samo jedan nastup u kockastom dresu i to u nevažnoj pripremnoj utakmici protiv Walesa gdje je u 61.minuti utakmice zamijenio Roberta Kovača. U Austriji je ostao do kraja karijere, zlatne trenutke je doživio u GAK –u, još je nastupao za Rapid i Austriju iz Beča. U Austriji je 2008., već u 33. godini završio golovima bogatu karijeru.



Vrijeme je i za prvi video isječak, hvala navijačima Rapida koji Marija znaju kao heroja. Radi se o najljepšim potezima Marija Bazine :)

https://www.youtube.com/watch?v=ypJJ6Hs_S9M



Došlo je vrijeme da zavirimo malo i prema Moslavini. Vrijeme je za osobu koja nažalost nikada nije osjetila igranje u nekoj drugoj europskoj državi. Kruh je zaradio u egzotičnom Iranu te u zemlji izlazećeg sunca. Početak, zlatne godine i kraj karijere je posvetio igranju u svojoj domovini, definitivno je zaslužio kip u uredu HNS-a. Dragi čitaoci upoznajte još uvijek aktivnog, samozatajnog maestra…. MARIO GARBA!

Rođen je u Sisku krajem sedamdesetih godina proteklog stoljeća, prve korake je naučio u lokalnoj Segesti, no seniorsku karijeru je gradio u obližnjem selu, Topolovcu. Samo istinski ljubitelji sjećaju se sezone 2001./2002. Kada je naša liga proširena na 16 klubova te je tada na mala vrata zakoračio i TŠK iz spomenutog sela. Garba je bio nositelj igre, topolovački građevinar. U toj sezoni na njega je oko bacio tada div iz Požeške kotline, Kamen Ingrad iz Velike. U zlatnom dobu Kamena boravi godinu i pol. U najboljim igračkim godinama (27) odlučuje se osigurati egzistenciju te odlazi u daleki Japan. Zatim je nastupao za još nekoliko klubova iz lijepe naše. S 31 godinom na leđima zapućuje se u egzotični Iran. Nije se dugo zadržao te se ponovno vraća u krizom pogođenu Hrvatsku. Danas je još uvijek aktivan dijeleći svoje bogato iskustvo golobradim mladićima iz NK Savski Marof.




Hvala Vam na posjeti, na komentarima... Prijedloge možete slati kao komentare ili na mail around.world92@gmail.com.
Sljedeći post izlazi na Božićno jutro, spremam malo drugačiji post ali svejedno se nadam da će te uživati :)


Post je objavljen 23.12.2014. u 11:16 sati.