Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometneikone

Marketing

Dva istinski vrijedna igrača defanzivnog bloka za početak jedne lijepe priče :)

Počet ćemo s momkom koji je zadužio Torcidu, koji je spriječio tzv. događanje naroda, gospodin koji danas "bile tiće" uči prvim nogometnim koracima, jedan jedini i neponovljivi......

Legendarni stoper Hajduka u poslijeratnim godinama. Rođeni Makaranin, dame i gospodo VIK LALIĆ! Stoper koji je proveo pet sezona u Hajduku i ostao upamćen kao jedan od najsporijih igrača koji su nastupali za splitski klub. Ipak, da ne griješimo dušu, Lalića ćemo pamtiti i po golu Croatiji u posljednoj minuti sudačke nadoknade kojim je Hajduk izbjegao poraz na Poljudu. Vik je topovskim udarcem matirao Tomu Butinu, to je bio jedan od najljepših golova viđenih na Poljudu uopće...još je nosio dres njemačkog Oberhausena, švicarskog Neuchatela, te ponovno Hajduka. Zadnje godine karijere je proveo kao kostolomac na pašnjacima 2.HNL, karijeru je završio u NK Mosoru iz Žrnovnice.





Nakon Poljuda selimo oko 400 km sjevernije, idemo malo do "zaljeva". Na redu je zahvalni lijevi bočni, jedan od kvalitetnijih u svoje doba, čovjek zanimljivog podrijetla, predstavljamo......

Osebujni Dalibor Višković! Rođen je u Kopru, posjeduje i hrvatsko i talijansko državljanstvo. Svi ga poznajemo iz vremena kada je nastupao za HNK Rijeku. U Rijeci je doživio i svoje zlatne trenutke. Istaknut ćemo da je bio jedna od glavnih figura grada koji teče u nepravedno izgubljenom prvenstvu davne 1999. godine. Osim Rijeke, nastupao je i za Slaven Belupo. Egzistenciju je osigurao u Izraelu, Hapoel Petah Tikva, a čak je dospio i do talijanske Serie A nastupima u dresu Vicenze. Bogatu karijeru završio je u nižerazrednom Novigradu. Važno je napomenuti i da je nastupao za mlade selekcije Hrvatske nogometne reprezentacije, pa čak i na Europskom prvenstvu U-21 2000.godine u Slovačkoj. Nastupio je i za A-reprezentaciju 1999. u Parizu protiv Francuske.




Za početak je ovo dovoljno, nadam se da ćemo se zajedno veseliti novim ikonama, nove ikone očekujte ubrzo, možda kao poklon Djeda Mraza :)
Uživajte i pišite prijedloge!


Post je objavljen 21.12.2014. u 19:43 sati.