Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vjesnik-istine

Marketing

U kojoj se to točki kardinalove poruke Josipović prepoznaje kao kandidat??

– Kada je o riječ o ukupnoj slici budućeg predsjednika, moram reći da u velikoj mjeri sebe prepoznajem kao kandidata koji udovoljava tim uvjetima – rekao je Josipović.

Pa analizirajmo točke/uvjete poruke kardinala Josipa Bozanića koji je svoju poruku započeo ovim riječima;

U želji da, u svjetlu socijalnog nauka Katoličke Crkve, pripomognem donošenju što odgovornije i razboritije odluke, želim skrenuti pozornost na neke važnije vidove predsjedničke službe“.

1. Predsjednik/predsjednica države predstavlja Hrvatsku!

- Pokušajmo istražit za vrijeme mandata Josipovića gdje je to on predstvaljao Hrvatsku? Jedna od točaka oputžnice po kojoj je etički sud osudio Ivu Josipivića je i ova; da nije predstavljao Hrvatsku.

2. Osoba na čelu hrvatske države u tom je smislu nositeljica identiteta Hrvatske, promicateljica njenih vrjednota u Domovini i svijetu, širiteljica istine o njenoj prošlosti, osobito o žrtvi koju je Hrvatska podnijela na putu do slobode, kako zbog strahota totalitarizama dvadesetoga stoljeća, tako i zbog strašne agresije na Hrvatsku u Domovinskom ratu, kada su obranom Domovine postavljeni temelji naše suverene hrvatske države”,

- Kako netko može biti nositelj Hrvatskog identiteta kada ga savjetuje Srbin i to protiv Hrvatske? Kako netko može širiti istinu o stahotama totalitarizma kada u Državnom uredu drži bistu zločinca Tita? Kako netko može siriti istinu o Domovinskom ratu zanemarujući one koji su obranili Hrvatsku, te abolirajući agresora?

3. Poštujući pluralnost društva, kao vjernici tražimo od budućeg predsjednika/predsjednice da se zauzima za pravo na život od začeća do naravne smrti, kao i da ima jasnu sliku o tome da je brak životna zajednica muškarca i žene“, ocijenio je te dodao kako osim toga, hrvatski državljani velikom većinom pripadaju Katoličkoj Crkvi, te je po sebi razumljivo da predsjednik/predsjednica bude posebno osjetljiv/a prema kršćanskim vrjednotama i katoličkoj kulturi.

- Nije nepoznata činjenica da se aktualni predsjednik zalaže i propagira abortus! A još manje je nepoznata činjenica koliko se zauzima protiv udruge UiB i protiv brakao kao zejdnice muškarca i žene. Stao je samo na jednu stranu građana iako je na početku mandata govorio da će on biti predsjednik sviju.

4. Draga braćo i sestre, nemojte tražiti idealnu osobu...

- I evo napokon točke u kojoj se prepoznao naš aktualni predsjednik; prepoznao se da on ipak nije savršen kandidat za ovu ulogu. I mi se slažemo s njim. Stoga dragi Ivo, kao sto kaže Oliver Dragojević u jednoj pjesmi: "A sad adio..."

Očito Josipović nije pročitao cijelu poruku kardinala Bozanića, nego samo zaključak!

p.s. Valjda mi zbog ovog teksta neće pokucati policija Ive Josipovića na vrata, kao što je to bilo sa splitskom mladeži.


Post je objavljen 20.12.2014. u 12:02 sati.