Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Na kamenu tvrdom

U temelju "ove" Hrvatske nisu domovinski rat i branitelji. Nisu nikada niti bili. To su bile samo fore koje su bacale raznorazne hulje, želeći se tako domoći svojeg zalogaja kolača.
U temelju ove Hrvatske je pljačka, razbojništvo i kriminal. Ovaj su sustav i ovu državu ustrojili kriminalci i lopovi. Po svojem modelu i prema svojim potrebama.
Ne znam što se još treba dogoditi da se ljudima otvore oči i da vide što se oko njih događa. A događa se to da se lopova više ne smije nazvati lopovom, čak i kad krade pred očima sviju. Jer, ova zemlja ima zakone koji to brane. Brane da se lopovu kaže da je lopov i da ga se spriječi u daljnjem lopovluku.
Čovjek koji je kroz rat prošao kao skladištar i ekonom, švercao oružje i gorivo, danas je težak 100 milijuna eura i nitko ga ne pita odakle mu taj novac s obzirom na plaću koju je primao. Danas vlastitom narodu prodaje proizvod ispod propisane kvalitete i kada ga se na to upozori svima prijete da će ih tužiti jer su se, eto, usudili ga upozoriti da prestane s kriminalom.
Imamo u državi desetke poduzeća u kojima radnici ne primaju plaću. Ako radnici tri dana ne dođu na posao, dobiju otkaz. Ali vlasnici firmi mogu radnicima mjesecima ne isplaćivati plaću, a da i dalje mogu slobodno poslovati u ovoj našoj slobodnoj ni neovisnoj državi.
Kriminalci koji su upropastili poduzeća ili pokrali javni novac samo svu imovinu prepišu na rodbinu i zakon im ne može ništa. Ako radnik na plati jedan račun na vrijeme, banke i kreditne agencije blokiraju mu svu širu rodbinu i prijatelje u roku odmah. Da ne spominjemo cirkus od borbe protiv korupcije i spektakularna hapšenja ministara, gradonačelnika i pročelnika, koji nakon medijskoga ispuhivanja izlaze na slobodu jer je netko zaboravio staviti zarez u optužnici kojim bi ih se teretilo za nestanak svih tih milijardi. I apsolutno sve je po zakonu.
Primjere bi mogli nizati u nedogled, no princip je uvijek i svugdje isti. Na našu žalost, ova Hrvatska je država koja počiva na kriminalu, pljački i otimačini, a upravo zbog toga je i stvorena.

Post je objavljen 19.12.2014. u 19:40 sati.