Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Probala sam čokoladu sa 99 % kakaa


Tamni i suhi komadić odlomljen s tanke ploče čokolade zapakirane u poseban omot, koji se umorno rastapa u ustima, bio je moj prvi susret s čokoladom od 99 % kakaa. Moj izbor bio je proizvođač Lindt, jer on mi je poznat, a 99% kakaa dovoljno je iznenađenje samo po sebi.

Naravno 99% kakaa u čokoladi znači da kušate čokoladu koja se ne nalazi baš u svakoj zdjeli sa slatkišima, koja se ne nudi poznanicima, tek tako u prolazu. 99% kakaa je svečana prilika, poseban ugođaj, dojam i društvo. Čokolada s 99% kakaa je sasvim novo životno iskustvo.

Inače sam ljubiteljica Lindtovih proizvoda i zato sam odabrala baš njihovu čokoladu. Na omotu su označili kako je treba probati tek nakon upoznavanja s ostalim tamnim čokoladama. Prvo valja krenuti sa 70% kakaa, pa 85%, pa tek onda se odvažiti na hrabri korak uživanja u čokoladi s 99% kakaa.

Nakon što sam kušala navedene tamne čokolade, otvorila sam i ovu - 'najjaču'. Ali tamna suhoća izvučena iz zrnja kakaa koja obavija osjetila, svejedno me iznenadila. Da, bilo je to sasvim drugačije čokoladno iskustvo.

‘Da biste okusili puni buke kakao arome, pokušajte kušanju pridružiti i kavu’, stoji na omotu pažljivo zamotane tanke ploče čokolade. Upravo je tako i bilo. A potom se opojni intenzitet svilenkastosti gorčine rastapao na jeziku. Do izražaja je i više došla i sol.

Ako ste za nešto slatko, ova čokolada nije izbor, jer sadrži sasvim malo šećera, Na 50 grama čokolade, samo je dva grama šećera. A samo jednom kockicom zadovoljene su cjelodnevne potrebe za čokoladom.

Sve recenzije čokolada na blogu


****
Tekst: Ivana Domitrović
Foto: Ivana Domitrović



Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.com


Post je objavljen 06.01.2015. u 06:00 sati.