Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Pobjeda nakon baklave

I u zemljama s mnogo jačim standardom od našeg poput Njemačke politička situacija nije baš vesela, ili "patrioti" demonstriraju protiv islamske opasnosti ili "zabrinuti građani" protiv useljeničke politike. Moji tamošnji prijatelji su s druge strane barikade, ali to ne umanjuje opasnost od povoljne klime za razvoj nacizma u Europi. To nimalo ne čudi jer taj navodno liberalno demokratski sustav koji kao nema alternative puca po šavovima idioti ne razumiju kad uništavaju nas takozvani srednji sloj uništavaju i sebe.
Iz povijesti sam naučio da u predtotalitarno vrijeme treba uživati još dok se može i držimo se toga. Drugarica je nabavila baklave protiv moje već lagano problematične depresije no svejedno osmijeh na lice mi je natjeralo nešto drugo. Igrač izuzetno jakog rejtinga (fotka je dokaz) došao me rutinski pobjediti na schacharena.de i onda zanimljiva koincidencija, prije tridesetak godina igrao sam mladac kao bijeli striktno na remi protiv onda izuzetno jakog velemajstora Kurajice, i došlo je do remi pozicije, on je nešto nasilno žrtvovao i izgubio. Danas sam prisjećajući se toga igrao slično, pokušavao "betonirati" stalno nešto slabiju poziciju, a on nije nalazio niti se vidio put ka dobitku. Onda je počeo igrati na pobjedu "na vrijeme", ubrzao igru i previdio pješaka te se sve počelo urušavati.
Nije predao, nego mu je vrijeme isteklo.
p.s.
Rejting je snaga igrača izražena brojkom iza njegovog "nicka", što veći, to jači igrač, moj je nakon ove pobjede dosta porastao i idem polako svom rejtingu iz stvarnog života negdje oko 1930, ovi preko 2100 su uglavnom majstori u reali.





Post je objavljen 16.12.2014. u 22:17 sati.