Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/analizabullsa

Marketing

Chicago Bulls - Brooklyn Nets

Večeras u 2:00h u Chicago dolaze Brooklyn Netsi. Ne zvuči baš kao atraktivna utakmica no pogledajmo detalje i statistiku.


Zadnji puta Bullsi su igrali protiv Netsa 30.11.2014 i bila je to moža i najljepša i najbolja utakmica Bullsa u cijeloj sezoni. Rezultat je bio 102-84 za Bullse u kojima je briljirao Gasol sa 25 poena(9 od 12 iz igre) i 13 skokova te je solidno odigrao i Derrick Rose sa 14 poena i 6 skokova. Utakmica je cijelim tokom bila na strani Bullsa, praktički cijelu utakmicu su diktirali tempo i držali vodstvo. Ajmo pogledati statistiku Brooklyna:
Brooklynov DRTG (broj poena koji prime na 100 posjeda) je na 106.2 i spada u donju polovicu lige, dok im je ORTG (broj poena koji zabe na 100 posjeda) na 102.8 što je još gore od obrane. Prosjek godina ove ekipe (29.7), a i neiskustvo pojedinaca (uz izuzetak Garnetta i Derona jako puno toga objašnjava. Također u svojoj ekipi imaju zamjenskog playmakera Jaretta Jacka, jednog od najvećih "me-first" igrača koji troši jako puno napada i to neefikasno - +/- (koliko ekipa ima koristi od tog igrača, tj. za kolko gubi ili vodi u prosjeku kad je on na terenu) mu je na -4.6. Kevin Garnett iako nekad jedan od najboljih, ako ne i najboljih all-around igrača i defendera, sa 40 godina na leđima sumnjam da će moći čuvati prodore Gasola i Noahe, a ni u napadu sigurno neće moći napraviti puno ako obrana Bullsa bude na nivou. Također neće biti niti Joea Johnsona koji je najbolji scorer Brooklyna (gripa) a i Brook Lopez je van terena do sredine 12. mjeseca.
Sve u svemu, ovo bi trebao biti lagan posao za Bullse koji bi ovom pobjedom malo popravili omjer kod kuće a i sveukupni omjer jer su trenutno na 5. mjestu istočne konferencija sa 12-8 omjerom i samo 2-5 omjerom kod kuće što nije dobro za samopouzdanje.
Matchup za pratiti:
Rose vs Deron - vidjet ćemo danas kako će Rose igrati, hoće li pribjegavati trici, ili će ulaziti u reket više nego u prijašnjim utakmicama... Vjerujem da će danas puno napada ići na Derona jer nema ni Lopeza, niti Johnsona pa ćemo gledati puno Rosea u obrani Bullsa...


Post je objavljen 10.12.2014. u 14:36 sati.