Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demetra1

Marketing

Abeceda odluka

Odluke, odluke. Često sam ih donosila i još češće pogazila, ali sada je gotovo. Ne samo da ću zapisati velikim slovima, ŽIVOT SE MIJENJA, nego ću ga promijeniti od A do Z.
A
Ako, ta tri slova su prečesto bila korištena u mom životu kada su se odnosila na mene. Ako stignem otići ću frizeru, pedikeru jer pete su ispucane. Ako stignem spavat ću dva dana da se odmorim. Više nema AKO. Ne gledam prašinu na polici, ne razmišljam što će reći susjeda. Odmah iza ručka uzimam sat odmora, a prašina će pričekati.
B
Bijes, koliko puta je sve u meni kipjelo, jer tramvajski je zastoj, autobus ponovo ne vozi, a ja bih na vrijeme trebala stići. Na pošti red do ceste, u banci ista priča, a sve za ovo malo crkavice od novca. Ne, ne, nikada više BIJES. Knjiga u ruci i smireno čekanje.
C
Crveno, baš je ispred mene crveno na semaforu svaki put i to zato što je idiot, kreten morao stati ispred mene. Kao njemu se više žuri nego meni. Od sada CRVENO je samo jedna od prekrasnih boja koju uostalom jako volim. Nema više problema sa crvenim semaforom taman ispred mene.
D
Dom, sretni su svi koji ga imaju. Dom je kutak u kojem se možemo sakriti od svih neželjenih pogleda, osim ako vam neki susjed ne virka svako toliko znatiželjno tražeći što vi to radite. Moj je dom dobro nadziran i to je takaj jedan od razloga zašto ponekad puknem, ali neću više. DOM je svetinja i ponosno ga mogu pokazati svima koga zanima, takav je kakvog ja želim, u kakvom ja uživam i baš me briga tko će sve virkati.
E
Elan, eh kako sam nekad bila ne puna, nego prepuna i sve je prštalo od uređenja, preuređenja, putovanja, pisanja, čitanja, kazališta, koncerata, ma svega je bilo i mene u svemu. Kada se smanjivao bijah tužna, ali od sada više ne. ELAN će i dalje biti pokretač u mjeri koju moje godine i snaga mogu pratiti bez tuge na sjećanja od nekad.
F
Fizička aktivnost. Nedostaje mi, bicikl. Nedostaje mi penjati se brdima. Nedostaje mi pogled sa vrha Hvara, Holyhilla, iz grada Eze jer do tamo se ne može automobilom. Nedostaju mi duge šetnje. Od sada ću biti zahvalna za svaki korak i čuvati snagu za sve fizičke aktivnosti koje ću moći.

G
Glava. Naravno moja, često je služila drugima u smislu; „ti ćeš to bolje, ti ćeš to brže, tebi to bolje ide itd.“ Onda se jednog dana desilo. Glavu je posjetio prvi, pa drugi inzult i više nije bila najbolja. Ljutila sam se jer želje su i dalje bile velike i još su, ali od sada više ne. GLAVA postaje dio mene koju ću daleko više cijeniti sretna, jer funkcionira bez tuđe pomoći.

H
Htjeti. E da, kako sam tu riječ trošila kao da se nikada neće potrošiti, a je ili ona ili ja svejedno. Od sada ću HTJETI samo ono što će mi mogućnosti dopuštati jer preveliko htjenje nikako nije zdravo.

I
Imati. Da mi je imati….tako sam često razmišljala, a kada bih shvatila na mi nije moguće tuga bi me stisnula. Od danas nema više tuge jer sam odlučila biti sasvim zadovoljna onim što ću moći IMATI. Nije sreća imati sve što se poželi. Danas znam.

J
Jedan. Broj kojim označavamo puno stvari, događaja. Rijetko sam kada razmišljala da će doći taj jedan poseban dan. Dan kada ću se oprostiti sa svima. Neki mi govore ne razmišljaj o tome, ima još puno do tada, ali tko zna koji je to. Želim biti pripremna na taj za mene poseban JEDAN dan. Kako? Još ne znam, ali poraditi ću na tome.

K
Krevet. Obožavam to čudo. Vjerujem da svatko od vas voli baš svoj krevet kao što ja svoj. Ono što baš nije lijepo je da ima dana kada ga ne pospremim da stvarno lijepo izgleda, ali to ću promijeniti i kao što je dobar tako će moj KREVET biti od danas i lijep, uvijek.

(nastavak u idućem postu)


Post je objavljen 10.12.2014. u 09:00 sati.