Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

AGENCIJA ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE DAJE U ZAKUP DRŽAVNO ZEMLJIŠTE U LUKAMA

Image and video hosting by TinyPic

Agencija za poljoprivredno zemljište je nakon Metkovića i Ploča, objavila javni poziv za dodjelu zakupa za državno poljoprivredno zemljište na području Opuzena, ali samo predio "Luke". Javni poziv objavljen je i na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište. Prema ono što proizlazi iz natječajne dokumentacije radi se 8 proizvodno-tehnoloških cjelina ukupne površine gotovo 10 hektara (točnije 99.981 m2).

Zanimljivo će biti vidjeti da li će se stanovnici s područja općine Kula Norinska javiti na ovaj natječaj ili Opuzenci jer je općepoznat sukob oko zemljišta u Lukama između te dvije grupacije građana. Po prijašnim propisima zemljište se davalo u zakup prema kriteriju domicilnosti (mogli su se javljati samo poljoprivrednici s područja grada Opuzena), ali po novim propisima kriterij više nije gdje netko živi, već kakav je kvaliteta ponude.

Općina Kula Norinska je na svojim internetskim stranicama također objavila pozivu nadi da će se na natječaj javiti i poljoprivrednici iz općine Kule Norinske

Rok za dostavu ponuda je 15 dana računajući od prvog idućeg dana nakon objave Javnog poziva na mrežnoj stranici Agencije za poljoprivredno zemljište.

Za stručnu pomoć oko ispunjavanja obrazaca Gospodarskog programa poljoprivrednici se mogu obratiti u najbliži ured Savjetodavne službe.

Prije ispunjavanja obrazaca Gospodarskog programa predlažemo da se detaljno prouče Upute za ispunjavanju Gospodarskog programa i Uredba o načinu vrednovanja gospodarskog programa korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske (NN 66/13).

Dokumentaciju potrebnu za ponude možete skinuti na linku
POZIV ZA ZAKUP


Post je objavljen 05.12.2014. u 22:55 sati.