Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Prijatelji životinja



DONIRAJTE


PRIJAVNICA
Radionica kuhanja za djecu



PROJEKTI
www.spremi-klopu.com



PROSLIJEDI MAIL PRIJATELJU
Znaš li nekoga tko voli životinje? Zašto mu ne bi prosljedio ovaj e-mail! Time se i ti indirektno aktiviraš za prava životinja.



PRIJAVNICA
Radionica kuhanja za odrasle







POSTANI ČLAN
Pozivamo vas da, ukoliko još niste, postanete članom Prijatelja životinja.



AKTIVIRAJ SE


WEB KATALOG
Knjiga Ta ravnopravna stvorenja



VIDEO
Njihova budućnost je u vašim rukama

Aktivnosti
Prijavljen Grad Karlovac
Ministarstvu poljoprivrede prijavili smo gradonačelnika i njegove zamjenike kao odgovorne osobe Grada Karlovca zbog kršenja Zakona o zaštiti životinja, osobito dijela koji jedinicama lokalne ili područne samouprave propisuje organiziranje informacijskog centra za napuštene i izgubljene životinje. Grad Karlovac podupire netransparentan rad tvrtke CRPK d.o.o. kojoj je koncesijom povjerio poslove držanja i zbrinjavanja pasa, a koja za stotine tisuća kuna ubija godišnje i preko 200 zdravih pasa.
Izmučeni konji na Velebitu
Ministarstvu poljoprivrede podnijeli smo prijavu zbog mučenja konja namijenjenih za vuču drva na Velebitu kod Gračaca. Objave fotografija izmučenih konja na FB-profilima pokrenule su lavinu negodovanja i zgražanja, a svi koji žele da se ovakva praksa i zakonom zabrani mogu pomoći širenjem informacije o potpisivanju peticije ovdje.
Spremi klopu i radionice kuhanja za djecu
Pokrenuli smo projekt i web-stranicu ''Spremi klopu'' namijenjene učenicima osnovnih škola, mladima, njihovim učiteljima i roditeljima. U opuštenom ozračju i uz veselo druženje, učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola u manjim grupama aktivno sudjeluju u radionici kuhanja i sami pripremaju jela. Na www.spremi-klopu.com učenici koji su sudjelovali na radionicama i svi oni koji to žele mogu pronaći obavijesti i zanimljivosti, recepte pripremljenih jela, fotografije s radionica te dodatno obogatiti svoje znanje o zdravoj prehrani i pripremanju veganskih jela.
Blic vijesti

- Pozdravili smo važan potez Europske komisije, koji bi doveo do uklanjanja zahtjeva za obavljanjem testa iritacija kože i testa iritacija oka na kunićima, u sklopu uredbe Europske unije za kontrolu kemikalija (REACH). Svatko može izravno pomoći životinjama kupujući proizvode samo onih proizvođača koji su na bijeloj listi.

- Ponovno smo pisali Gradu Splitu i gradskim vijećnicima, i apelirali da se u Splitu ne gradi novi zoološki vrt na drugoj lokaciji, a da se postojeći prostor na Marjanu iskoristi kao utočište za napuštene domaće životinje.

- Sudjelovali smo u obilježavanju Dana borbe protiv nasilja nad životinjama u Kulturnom centru Dubrava u Zagrebu, gostovanjem u talk showu gdje se govorilo o tome kako svatko može pomoći životinjama i volontirati.

- Održali smo predavanje u OŠ Jabukovac u Zagrebu, uz prikazivanje filma "Njihova budućnost je u vašim rukama" i diskusiju.

- Naše članice Anita Euschen i Maja Orešković Igrić sudjelovale su na TAIEX-ovom eventu u Zagrebu, na radionici o zaštiti životinja koje se koriste u tzv. znanstvene svrhe.

- Izdvajamo novo na webu:
a) Fotografije preuređenja ureda
b) Dječji vrtić Bakar na popisu pravnih članova
c) Fotografije s druženja volontera i članova
d) Fotografije s radionice kuhanja 15. studenoga 2014.
e) Nova knjiga Rethink Your Diet Moeina Ghahremanija Nejada
f) Vaš novi komentar

- Pozivamo vas da pogledate dokumentarni film "Loši susjedi" u kojem smo sudjelovali, koji se prikazuje 9. prosinca 2014. u 21:10 na prvom programu HRT-a u okviru ciklusa "Pogledi" te se reprizira 10. prosinca u 14:35 u okviru emisije "Društvena mreža".

- Pozivamo vas na koncert Morrisseyja, poznatog glazbenika i borca za prava životinja, koji će se održati 12. prosinca 2014. u Zagrebu. Bit ćemo prisutni sa štandom kako bismo podržali ovaj događaj i Morrisseyjevo zalaganje za životinje.

- Radionice kuhanja za odrasle nastavljaju se 6. i 20. prosinca 2014., a prijaviti se možete ovdje.

- Posjetite nas tijekom prosinca na našim večernjim štandovima u Zagrebu kod Glavnog kolodvora četvrtkom, a na dnevnim štandovima subotom u Varšavskoj ulici. Sve aktivnosti najavljujemo u našem Kalendaru aktivnosti. Na štandovima možete za minimalnu donaciju nabaviti zanimljive promotivne artikle, koji mogu biti lijep dar, i potpisati aktualne peticije.

- Željeli bismo tiskati nove primjerke stripa za najmlađe ''Život jedne krave'', pa ako nam želite pomoći u ostvarenju ovog cilja svojim donacijama, bili bismo vam jako zahvalni. Za sve zainteresirane već je dostupan strip ''Život jedne kokoši''.

Hvala vam što nas pratite i podupirete uplatom članarine, čime ostvarujete razne pogodnosti, donacijama prema svojim mogućnostima i volontiranjem! Svaka vaša donacija pomoći će nam da podmirimo preostale troškove za ovu godinu, što nam je nužno za opstanak Udruge.

Veliki pozdrav od vaših Prijatelja životinja

Post je objavljen 05.12.2014. u 08:12 sati.