Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Prijatelji životinjaDONIRAJTE


PRIJAVNICA
Radionica kuhanja za djecuPROJEKTI
www.spremi-klopu.comPROSLIJEDI MAIL PRIJATELJU
Znaš li nekoga tko voli životinje? Zašto mu ne bi prosljedio ovaj e-mail! Time se i ti indirektno aktiviraš za prava životinja.PRIJAVNICA
Radionica kuhanja za odraslePOSTANI ČLAN
Pozivamo vas da, ukoliko još niste, postanete članom Prijatelja životinja.AKTIVIRAJ SE


WEB KATALOG
Knjiga Ta ravnopravna stvorenjaVIDEO
Njihova budućnost je u vašim rukama

Aktivnosti
Prijavljen Grad Karlovac
Ministarstvu poljoprivrede prijavili smo gradonačelnika i njegove zamjenike kao odgovorne osobe Grada Karlovca zbog kršenja Zakona o zaštiti životinja, osobito dijela koji jedinicama lokalne ili područne samouprave propisuje organiziranje informacijskog centra za napuštene i izgubljene životinje. Grad Karlovac podupire netransparentan rad tvrtke CRPK d.o.o. kojoj je koncesijom povjerio poslove držanja i zbrinjavanja pasa, a koja za stotine tisuća kuna ubija godišnje i preko 200 zdravih pasa.
Izmučeni konji na Velebitu
Ministarstvu poljoprivrede podnijeli smo prijavu zbog mučenja konja namijenjenih za vuču drva na Velebitu kod Gračaca. Objave fotografija izmučenih konja na FB-profilima pokrenule su lavinu negodovanja i zgražanja, a svi koji žele da se ovakva praksa i zakonom zabrani mogu pomoći širenjem informacije o potpisivanju peticije ovdje.
Spremi klopu i radionice kuhanja za djecu
Pokrenuli smo projekt i web-stranicu ''Spremi klopu'' namijenjene učenicima osnovnih škola, mladima, njihovim učiteljima i roditeljima. U opuštenom ozračju i uz veselo druženje, učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola u manjim grupama aktivno sudjeluju u radionici kuhanja i sami pripremaju jela. Na www.spremi-klopu.com učenici koji su sudjelovali na radionicama i svi oni koji to žele mogu pronaći obavijesti i zanimljivosti, recepte pripremljenih jela, fotografije s radionica te dodatno obogatiti svoje znanje o zdravoj prehrani i pripremanju veganskih jela.
Blic vijesti

- Pozdravili smo važan potez Europske komisije, koji bi doveo do uklanjanja zahtjeva za obavljanjem testa iritacija kože i testa iritacija oka na kunićima, u sklopu uredbe Europske unije za kontrolu kemikalija (REACH). Svatko može izravno pomoći životinjama kupujući proizvode samo onih proizvođača koji su na bijeloj listi.

- Ponovno smo pisali Gradu Splitu i gradskim vijećnicima, i apelirali da se u Splitu ne gradi novi zoološki vrt na drugoj lokaciji, a da se postojeći prostor na Marjanu iskoristi kao utočište za napuštene domaće životinje.

- Sudjelovali smo u obilježavanju Dana borbe protiv nasilja nad životinjama u Kulturnom centru Dubrava u Zagrebu, gostovanjem u talk showu gdje se govorilo o tome kako svatko može pomoći životinjama i volontirati.

- Održali smo predavanje u OŠ Jabukovac u Zagrebu, uz prikazivanje filma "Njihova budućnost je u vašim rukama" i diskusiju.

- Naše članice Anita Euschen i Maja Orešković Igrić sudjelovale su na TAIEX-ovom eventu u Zagrebu, na radionici o zaštiti životinja koje se koriste u tzv. znanstvene svrhe.

- Izdvajamo novo na webu:
a) Fotografije preuređenja ureda
b) Dječji vrtić Bakar na popisu pravnih članova
c) Fotografije s druženja volontera i članova
d) Fotografije s radionice kuhanja 15. studenoga 2014.
e) Nova knjiga Rethink Your Diet Moeina Ghahremanija Nejada
f) Vaš novi komentar

- Pozivamo vas da pogledate dokumentarni film "Loši susjedi" u kojem smo sudjelovali, koji se prikazuje 9. prosinca 2014. u 21:10 na prvom programu HRT-a u okviru ciklusa "Pogledi" te se reprizira 10. prosinca u 14:35 u okviru emisije "Društvena mreža".

- Pozivamo vas na koncert Morrisseyja, poznatog glazbenika i borca za prava životinja, koji će se održati 12. prosinca 2014. u Zagrebu. Bit ćemo prisutni sa štandom kako bismo podržali ovaj događaj i Morrisseyjevo zalaganje za životinje.

- Radionice kuhanja za odrasle nastavljaju se 6. i 20. prosinca 2014., a prijaviti se možete ovdje.

- Posjetite nas tijekom prosinca na našim večernjim štandovima u Zagrebu kod Glavnog kolodvora četvrtkom, a na dnevnim štandovima subotom u Varšavskoj ulici. Sve aktivnosti najavljujemo u našem Kalendaru aktivnosti. Na štandovima možete za minimalnu donaciju nabaviti zanimljive promotivne artikle, koji mogu biti lijep dar, i potpisati aktualne peticije.

- Željeli bismo tiskati nove primjerke stripa za najmlađe ''Život jedne krave'', pa ako nam želite pomoći u ostvarenju ovog cilja svojim donacijama, bili bismo vam jako zahvalni. Za sve zainteresirane već je dostupan strip ''Život jedne kokoši''.

Hvala vam što nas pratite i podupirete uplatom članarine, čime ostvarujete razne pogodnosti, donacijama prema svojim mogućnostima i volontiranjem! Svaka vaša donacija pomoći će nam da podmirimo preostale troškove za ovu godinu, što nam je nužno za opstanak Udruge.

Veliki pozdrav od vaših Prijatelja životinja

Post je objavljen 05.12.2014. u 08:12 sati.