Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

KAMBO - Amazonska vakcina

KAMBO - amazonska vakcina
09.12. u 18.30h u Aurisu!





Kambo ili Sapo Verde (izgovara se „kambô") naziv je za amazonsku žabu (Phyllomedusa bicolor, najveća vrsta roda iz porodice Hylidae), noćnu životinju koja živi na drveću. Moguće je pronaći je posvuda u amazonskim državama kao što su Gvajana, Venezuela, Kolumbija, Peru ili Bolivija. Njezin sekret amazonska plemena koriste za iscjeljivanje najrazličitijih vrsta bolesti i osobnih problema, odnosno za imunizaciju i ostvarenje nove razine psihofizičke otpornosti. Kambo pripravak tako nema psihotropne efekte i ne izaziva vizije ali ima izuzetno snažan purifikacijski i regeneracijski učinak.

Aktivni sastojci kambovog sekreta koji proizvode navedene efekte jesu peptididermorfin i deltorfin koji imaju analgetička svojstva te osnažuju imunološki sustav, provocirajući ga da uništi patogene mikroorganizme. Supstance u žabljem sekretu imaju i antibiotička svojstva te osnažuju čovjekov imunološki sustav poticanjem na proizvodnju antitijela protiv otrova.

To je i razlog zašto kambo često nazivaju amazonskom vakcinom jer ima učinak imunizacije, a i nanosi se na način sličan potkožnim vakcinacijama, premda ovdje nema ubadanja iglom nego se na lagano spaljeni sloj kože jednostavno namaže sekret. Iako se danas deltorfin i dermorfin proizvode i sintetički u farmaceutskim laboratorijima, zanimljivo da medicinari nisu uspjeli postići učinak koji ima sekret kamba primijenjen na ceremonijalan način... Prema efektima koje izaziva, kambo očigledno čisti jetru i žuč te crijeva i cjelokupni probavni trakt. Navodno se pokazao izuzetno kvalitetnimpomoćnim sredstvom prilikom liječenja raka, AIDS-a, Parkinsonove bolesti te svih oblika duševnih poremećaja i emocionalnih problema.

Sastav i učinak kambo sekreta istraživao je i talijanski farmakolog i kemičar Vittorio Erspamer, dva puta nominiran za Nobelovu nagradu, inače poznat po identifikaciji i sintezi više od šezdeset novih kemijskih sastojaka od kojih su najpoznatiji serotonin i oktopamin. Prema Erspameru kambo je „fantastičan kemijski koktel s ogromnim potencijalom za medicinsku primjenu" u slučajevima umora, stresa, psihofizičkog pregorijevanja („burn-outa"), depresije, ovisnosti, infekcija, alergija, seksualnih problema, ali i raka te ostalih težih oboljenja. Kambo ne djeluje sam po sebi, kao izvanjska tvar ubačena u tijelo, već njegov učinak proizlazi iz interakcije s devet moždanih receptora koji su povezani s esencijalnim funkcijama ljudskog tijela – adrenalnim korteksom, hipofizom, vaskularnom cirkulacijom, gastričkim i pankreatičkim sekretima te cirkulacijom krvi u mozgu.

No za amazonske Indijance glavni razlog za upotrebu kamba jest borba protiv takozvane „paneme", što je njihov izraz za tugu, nedostatak sreće, iritaciju ili „lošu auru". Riječ je o stanju osobne blokiranosti nakupljenim negativnim emocijama i mislima što za posljedicu ima osjećaj nemoći, letargije, čulne otupjelosti ili lijenosti, što konačno dovodi i do nastanka bolesti.

Kambo je orijentiran prvenstveno prema stvaranju fizičkih, odnosno zemaljskih preduvjeta za skladan život. Kambo ne izaziva snažne vizije i duboka spiritualna iskustva nego obavlja snažno čišćenje tijela i uma te gotovo kirurškom preciznošću odstranjuje sve ono što je suvišno i trulo – i iz tijela, ali i iz svakodnevnog života osobe. Istovremeno on ukazuje na ispravan životni stil i postupke koji omogućuju ostvarenje konkretnih ciljeva. Kambo pomaže prilikom rastvaranja prepreka osobnoj ostvarenosti u svakodnevnom životu. Svladavanje osobnih problema obično se jednim dijelom sastoji od rastvaranja unutrašnjih psiho-emocionalnih prepreka i blokada. Naime, promijeniti nešto u vlastitom životu, ali istinski promijeniti, obično je najteža stvar na svijetu. Zato osobni i spiritualni razvoj ne može biti izvođen linijom manjeg otpora, izbjegavanjem neugodnosti ili samo beskonačnom primjenom neke duhovne tehnike ili metodologije, a bez konkretnih životnih poteza. S kambom stoga nema vrdanja jer će nas pritisnuti da se suočimo s neizbježnim te konačno poduzmemo ono što smo do tada odgađali.

Ako vam se ovo čini kao dugački tekst, vjerujte nam da je to samo djelić onoga što se može reći o Kambu i teško se može reducirati. A znanje i iskustva o Kambu toliko je da ga jednostavno morate čuti od osobe koja svakodnevno sa njim radi i proučava ga.

I zato vas pozivamo na predavanje u svijet Kamba koje će se održati u utorak, 09.12. u 18.30h

Voditelj: Denis Kaštelan



Post je objavljen 04.12.2014. u 08:39 sati.