Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Meč za prvaka Hrvatske u gou 2014. – 1. partija

Velika Gorica 03. 12. 2014.
Zoran Mutabžija – Lovro Furjanić 0:1 ( predaja )


Po novim pravilima sustava razigravanja za prvaka Hrvatske u gou u završnici prvak u meču do dvije dobivene partije brani naslov. Odigrani sustav kvalifikacija je dao izazivača Lovru Furjanića 2. dan iz Karlovca.
Partija je igrana u privatnom stanu na adresi Osječka 1 u Velikoj Gorici.
Vrijeme za razmišljanje po igraču je bilo 75 minuta po igraču i byoyomi 5x40 sekundi.
Boje kamenova za prvu su partiju određene nigirijem. Mutabžija je krenuo sa crnim kamenčićima. Komi je 6,5 poena.
Partija je krenula u 13:30.
Sudac i svijedok je bio Mladen Smud.
U partiji je u ranoj fazi igre došlo do sučeljavanja i borbe za skupine kamenčića. Dosta dugo je postava djelovala neizbalansirano, jer su svi odigrani kamenčići bili na Lovrinoj strani ploče. Rezultat tih početnih sukobljavanja je bio pad skupine Zoranovih kamenčića.
Kako sve ima neku protuvrijednost, ili je treba imati, Zoran je ostvario utjecaj po stranici prema dijelu ploče ispred sebe. To nije mogao valjano iskoristiti zbog udaljenosti toga utjecaja od ruba ploče pred njim. Lovro je odmah instalirao kamenčiće u kutu aktuelne stranice.
Nastavilo se u desnom Zoranovom kutu. U blizini toga se kuta razvila ko-borba koju Zoran dobiva, ali gubi još jednu skupinu na njegovoj desnoj strani gore. Pobjednik je time bio vidljiv, ali se igralo još neko vrijeme do predaje prvaka u ovoj prvoj partiji meča. Izazivač Lovro je poveo u meču.
Partija je bila borbena. Tako obično bude kada se igra iznad mogućnosti pozicije. Igrači goa često istražuju mogućnosti, pa ih to odvede u područja mogućih krivih procjena. Tada nastupa borba. Proces ide mogućim putevima, a misao je ograničena vremenom i vještinom igrača. Tu je velika ljepota ove igre.
Druga se partija igra u utorak 09. 12.

bl. Muradenu

Post je objavljen 04.12.2014. u 00:13 sati.