Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Mađarica


Sastojci:

Za tijesto:

600 g oštrog brašna
60 g maslaca
2 jaja
200 g šećera
prašak za pecivo
2 dcl mlijeka

Za kremu:
1l mlijeka
40 g kakaa
100 g brašna
150 g šećera
100 g omekšalog maslaca

Za glazuru:

200 g čokolade za kuhanje

Priprema:

1. Izmiksajte jaja, šećer i mlijeko. U posebnoj zdjeli dobro promiješajte brašno i prašak za pecivo, pa ih dodajte u smjesu s jajima. Kada se sve dobro sjedinilo, dodajte omekšali maslac i tijesto zamijesite rukama,

2. Smjesu podijelite na 5 dijelova od kojih ćete razvaljati kore na tanke površine pravokutna oblika.

3. Kore stavite na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite svaku koru posebno na 200 C ne duže od 5-6 min.

4. U jednoj posudi umutite 0,2 l mlijeka, brašno i kakao, u drugu 0.8 l mlijeka i šećer te kuhajte na laganoj vatri do vrenja. Zavrelo mlijeko maknite s vatre te dodajte smjesu s kakaom uz neprestano miješanje kako se ne bi napravile grudice. Vratite na vatru i nastavite miješati.

5. U ohlađenu smjesu dodati prethodno izmiksan maslac i još malo sve zajedno miješati dok smjesa ne postane jednolična.

Slaganje:


1. Na koru stavite filu i tako ponavljajte postupak do zadnje kore.

2. Rastopite čokoladu za kuhanje i njome premažite posljednji sloj kore.

3. Ostavite da se ohladi preko noći.

>> Svi recepti s bloga!

Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com.


Post je objavljen 08.12.2014. u 06:00 sati.