Sastojci:
Za tijesto:
600 g oštrog brašna
60 g maslaca
2 jaja
200 g šećera
prašak za pecivo
2 dcl mlijeka
Za kremu:
1l mlijeka
40 g kakaa
100 g brašna
150 g šećera
100 g omekšalog maslaca
Za glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
Priprema:
1. Izmiksajte jaja, šećer i mlijeko. U posebnoj zdjeli dobro promiješajte brašno i prašak za pecivo, pa ih dodajte u smjesu s jajima. Kada se sve dobro sjedinilo, dodajte omekšali maslac i tijesto zamijesite rukama,
2. Smjesu podijelite na 5 dijelova od kojih ćete razvaljati kore na tanke površine pravokutna oblika.
3. Kore stavite na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite svaku koru posebno na 200 C ne duže od 5-6 min.
4. U jednoj posudi umutite 0,2 l mlijeka, brašno i kakao, u drugu 0.8 l mlijeka i šećer te kuhajte na laganoj vatri do vrenja. Zavrelo mlijeko maknite s vatre te dodajte smjesu s kakaom uz neprestano miješanje kako se ne bi napravile grudice. Vratite na vatru i nastavite miješati.
5. U ohlađenu smjesu dodati prethodno izmiksan maslac i još malo sve zajedno miješati dok smjesa ne postane jednolična.
Slaganje:
1. Na koru stavite filu i tako ponavljajte postupak do zadnje kore.
2. Rastopite čokoladu za kuhanje i njome premažite posljednji sloj kore.
3. Ostavite da se ohladi preko noći.
>> Svi recepti s bloga!
Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com.