Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

5 neizostavnih čokoladnih poklona


Poklone najdražim nam osobama uvijek možemo obogatiti još pokojim slatkišem. Ako ste se odlučili da taj slatkiš bude čokolada, pročitajte pet mojih preporuka. Nakon cjelogodišnjeg testiranja raznih čokolada, ove će se naći u poklon vrećicama moje obitelji i prijatelja:

Mliječne i lagane čokolade valja darivati djeci i umjerenim ljubiteljima čokolade, dok tamne i sirove mogu biti poklon za one istančanijeg ukusa.

1. Vitlov - mliječna čokolada s bademima i cimetom. Do izražaja odmah dolazi okus badema i kakaa, a kasnije se sve intenzivnije i ugodnije razvija okus cimeta koji dopunjuje čokoladu. Iako se okus cimeta razvija intenzivno, nije napadan, već se potpuno uklapa s kakaom i bademom. Također, sasvim je očito tijekom kušanja, da je u ovu čokoladu uloženo puno truda i kreativnosti.

2. Cukrček - čokolada sa šafranom. Osvježavajući šafran prikriven u kakau, sasvim pojačava kakaasti okus i produžuje njegovo trajanje. Jak, čvrst, fin okus egzotičnog bilja koje je svojom prisutnošću okrznulo kakao dok je još rastao na nekoj dalekoj farmi, pristojno je u proizvodu prilagođen našim zapadnim osjetilima sa sjeverne polutke. I takav dugo ostaje u ustima i na jeziku.

3. La Chocolate - čokoladarnica u središtu Zagreba ima odlične praline napravljene od belgijske čokolade. Koju god vrstu pralina da izaberete ne možete pogriješiti.

4. Zotter Labooko - Sirova čokolada Labooko ima iznenađujuće intenzivan i grub okus zemlje i dima. Suha tamnoća zaslađena je kokosovim šećerom te cjelokupnom dugotrajnom okusu daje potpuniju i poznatiju notu.

5. J.D. Gross - 81% kakaa u ovoj čokoladi javlja se svake sekunde božanstvenog topljenja i osvajanja okusnih pupoljaka. Osjeća se uskraćivanje šećera kako bi ona bila još gorča i jača od ostalih poznatih sirovih čokolada, te nijansirane greške u temperiranju zbog kojih mi je ova čokolada bila posebna, suha, na momente blago zrnasta, ali nesporno snažna i samouvjerena.

Više recenzija čokolada možete pročitati ovdje.

Imate li i vi kakvih prijedloga za poklon čokolade
, ostavite komentar ispod posta ili mi napišite mail na priceocokoladi@gmail.com.
*****
Tekst: Ivana Domitrović
Foto: WebMD




Post je objavljen 16.12.2014. u 06:00 sati.