Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Čistka sigurnosnih službi (zašto?)

Kako se održava osvina zla (britanija-rusija/sovjetski savez/rusija)?

Geostrateško osvajanje prostora (umanjivanja germanske moći)(Hrvatska je izgubila u oba svjetska rata jer je bila na strani germana; bez obzira na htijenja Hrvata u tim ratovima) tražilo je uz ratne napore i poratnu politiku (ovladavanja prostorom).
Iza Prvog svjetskog rata (već zbrda-zdola pripremljena jugoslavnština) pučem je stvorena Kraljevina SHS (prvotno je nastala Država SHS, a ne hrvatska Država ili Kraljevstvo) sjedinjenjem Države SHS s Kraljevinom Srbijom. Koja je kasnije nazvana Kraljevina Jugoslavija (zašto je srpska kraljevska kuća pristala na Jugoslaviju?).
Iz Drugog svjetskog rata je nakon godine koalicijskog višestranačja izvršen komunistički puč i proglašena socijalistička država 1946. g. (komunisti nisu izveli revoluciju u ratu (iako su je pokušali provesti), nisu pobjedili u ratu (to nisu ni pokušavali nego su čekali Crvenu armiju)).

Tko je predvodio kulturološke, ideološke i socijalne mjere preustroja stanovništva, gospodarstva i cjelokupnog života (kulture, sporta, prosvjete, ... vojske, pravosuđa, državne uprave, ... vlasti, ...)? Prisila.
Prisilno je nametan (protivno poveljama UNa), kao što i danas prisilno nameću okvire antigermansko antinormalnih postupaka i života.
Spoj katoličke (papinske) Hrvatske i pravoslavne (turske) Srbije iza Prvog svjetskog rata je neshvatljiva ...
Jugoslavenstvo je stvorilo krater (izazvan spajanjem nespojivog). Štete nastale po društvo su nesagledive (i današnja gospodarska kriza u RH).
Spoj katoličke (papinske) Hrvatske, pravoslavne (turske) Srbije i prosovjetsko-ruskog boljševizma je krater produbilo za petsto godina. Krater je sada dubok devetsto godina.
Strategija kaosa je ciljana i svakim neuspjehom (ili djelomičnim uspjehom) prethodne nastupala je (uočljivo) brutalnija etapa (razaranja).

Ostaje pitanje (uz lako prepoznatljive štete (nedostatka akumulacije kapitala, akumulacije kulture (života)) tko je provodio politiku razaranja idestabilizacije prostora?
Često to pripisujemo spoju prozapadne (uređenije) Hrvatske s istočnjačkom Srbijom. Tek osamostaljenjem se vidi kako je to politika a ne spontani proces. Politika osovine zla.
Kako funkcionira ta politika? Na temeljima plaćanja političara (za većinu niti ne možemo u stručnom smislu reći kako se radi o političarima; naturščici).

Josipovića netko materijalno (hrvatske sigurnosne službe, kojih prije nije bilo, ali u RH su sudionici tih zavjera) podupire (osobna korist), štiti ga medijski i od kaznenog progona.
I Milanovića, Pusićku, Grčića, Kosoricu, Bandića, ...

Plaćenički uzurpatori političke moći. Uistinu se ništa nije promjenilo osmaostaljenjem RH. Ista politika, isti ljudi, iste metode. Promjenio se odnos Hrvata. Toliko su poniženi i obespravljeni (protivno poveljama UNa, koje kažu kako imamo pravo na dostojnu vlast) da su podnijeli rat (koji se relativizira od šake izdajnika i dezertera pričama o podijeljenoj krivnji i Drugoj Republici), podnijeli teret obnove.
Oni kojima ne odgovara naša Republika, zagovaraju Drugu!

Do konačne pobjede i Hrvatske do neba! Hoću biti ponosan na svoju domovinu, državu, vlast!
Sterpite!

Posljednja večera I
kombinirana tehnika · 1998, Goran Petrač