Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najljepsezelje

Marketing

EKO čestitke

Za izradu vam trebaju raznorazni reklamni katalozi: Kauflanda, Konzuma, Plodina, Mullera, Lidla, Tommya, Jyska, Buhausa...
Zašto ih nabrajam ? Zato što me svaki tjedan zatrpaju svojim reklamama. Zato što imam gomilu toga kod kuće, što zovemo smećem, a zapravo je papirnati otpad. I zato što to moram odložiti na pravo mjesto, u zeleni kontejner. Srećom na poslu skupljamo stari papir.

Ove čestitke prepustite svojim mališanima jer se izrađuju od trganog i gužvanog papira, a oni to baš najrađe rade.

Prvo izaberete u katalogu dijelove na kojima ima najviše zelene boje. Ja preferiram kataloge mat boje.

Trgate i slažete. Kombinirate, dok ne budete zadovoljni.

Ako ste minimalista, za vas su ove čestitke gotove. Upravo primjećujem da je ljubičasta podloga bolja. Ali što je tu je. EKO čestitke se rade od onoga što imaš pri ruci uz minimalan trošak.

Ako volite kititi onda se igrajte.
Ja sam se odlučila za ostatke crvenog kolaža i načinila male kuglice.Podloga za čestitku je opet sačuvani papir od paketa koji sam dobila. Vjerojatno ste već primijetili da volim bež boju kao podlogu.

Papir je bio malko zgužvan, pa sam ga ja dokraja cijelog zgužvala. Neobično mi se sviđa ta tekstura.

Drugu čestitku sam ukrasila konopom. Lijepila sam silikonom.Sljedeća čestitka također će se djeci svidjeti. Narežete malo crvenog papira i izrežete jedan krug od kartona. Rezani dijelovi neka budu raznoliki. Krug premažete drvofiksom i na njega slažete komadiće papira jedno preko drugog, tako da malko prelazite rub kruga. Ja baš namjerno želim da krug ne bude savršen.Zatim sam poželjela da vas iznenadim i da napravim čestitku od korice klementine. Prvo su mi korice pregorjele, a zatim sam uvidjela da kuglica bude nemoguća misija.

Iz pećnice sam izvadila baš zgodnu sliku.


Nisam htjela trgati komaiće da načinim kuglicu pa je nastalo ovo. Idealno za rođendan.
Poslušala sam mecabg i iza zalijepila konopčić da se može zakačiti na zid.Važna napomena: Konopčić za vješanje na zadnjoj strani nije sretno rješenje jer se čestitka otvara. Moram smisliti nešto drugo. Možda unutra s lijeve strane.

Sretna sam što svoje ideje dijelim s vama. Jedva čekam da mi se pohvalite svojim uradcima.

Pozdrav. Vaša Mela.

Post je objavljen 29.11.2014. u 22:24 sati.