Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najljepsezelje

Marketing

računalne čestitke

Vozim. Naglo kočim. skrećem. Treba fotografirati ovu panoramu. Jutro je. Magleno. Ni tračka suncu. Kakve će to fotografije biti, pitam se. Odlazim na posao i razmišljam: trebam odraditi, pa ubaciti fotke, osmisliti kuglice, isprintati, uzeti papir za čestitke.

Sjedam za stol poslije posla, juriš na čestitke. Jao! Dokument se neće otvoriti. Stiže šef. Priskače u pomoć.

Ni printati ne mogu. Upravo došao čovjek da promijeni boje. Opet šef uskače u pomoć. Na lukavstvo otvara dokument i isprinta mi.


Čekam. Čekam. Čekam čovjeka da završi posao da mogu u boji kopirati. Dočekam. Ajme. Kopiranje je loše. Čovjek ode, a printer proradio i printa na pruge, točkice, blijedo. Jao ! Dobro je počelo. Bit će to "odlične" čestitke.

Blijede fotografije i ne izgledaju loše. Izgleda kao da je u Vrsaru pao snijeg.

Doma ručak u 17 h. A onda na posao. Rezanje, lijepljenje, šljokanje, sušenje, lijepljenje, fotografiranje i evo me tu.

Danas ću vam prezentirati čestitku koju sam napravila uz pomoć Worda.

Najprije izaberete neku svoju fotografiju koja će vam biti pozadina. Ubacite je u word. Umetnete oblik kugle. Otvori vam se gore prozor oblik i u njemu na stilovi oblika idete na kanticu.Idete na teksturu, pa više tekstura. Kliknete na druga tekstura i odaberete fotografiju ili sliku s koje će se napraviti tekstura vaše kuglice. Opet je nabolje da to bude vaša fotografija.

Eksperimentirate dok ne budete zadovoljni.

Zatim opet gore desno na oblik i u prvom prozorčiću pronađete ikonicu sa slovom A za umetanje teksta i napišete neki stih, izreku ili čestitku. Problem je pri pisanju teksta što se ne može puno toga napisati. Kuglica ne smije biti prevelika.

Možete ubaciti i pravokutnik ili zvjezdicu... i u njima napisati čestitku, pozdrav.

Sve elemente ( kuglicu i pravokutnik) složite po želji i isprintajte. Nemojte odmah zadati puno kopija jer vam zbog rezolucije ekrana kuglica može ispasti elipsasta, pa je morate popraviti.Ako imate bilo koji računalni program za obradu fotografije vaše mogućnosti se proširuju i varijacije na temu su beskonačne.

S obzirom da je sve ovo napravljeno u wordu kvaliteta i mogućnosti su mi bile ograničene. Word nažalost ne daje mogućnost snimanja slika.

A sada da vam kažem što mi se upravo dogodilo. Jučer sam objavila ovaj post. Bio je drugačiji. Danas ga preuređujem.

Što sam napravila ? Kardinalnu početničku grešku. Za pozadinu jedne svoje čestitke odabrala sam fotografiju s interneta. Danas ponovno prošećem po novogodišnjim čestitkama i primijetim da ona pozadina više nije ista. Na njoj je netko, valjda vlasnik nešto dopisao.

Zbunila sam se, a zatim prepala. Došlo mi je iz... Shvatih da mi se obraća autor i da kaže:"Ne diraj, ovo je moje!"
Pođem na stranicu na kojoj je objavljena fotografija, kad ono ne može biti gore Ministarstvo za ljudska prava...
Ajme. Što sad ? Hoću li imati problema ?

Eto jedan trenutak nepromišljenosti i ja prekrših ljudska prava, pravo na intelektualno vlasništvo.

Kažu:"Sve što je na internetu ponuđeni je cijelome svijetu." Ova izreka mogla bi vas dosta stajati.

Doduše, ja sam u postu navela da se takva čestitka ne smije prodavati. I nisam je mislila štancati, ali ... eto preuređujem post.

Ovom se prigodom ispričavam stvaraocu i vlasniku slike koja me je zabljesnula svojom ljepotom pa sam bila nepromišljena.


Uživajte u fotografiranju i stvaranju svoje računalne čestitke. Napravite svoje remek djelo, svoju jedinstvenu računalnu čestitku, koju ćete naravno malko ukrasiti s ukrasima koje imate pri ruci.

Pozdrav od Mele !


Post je objavljen 29.11.2014. u 00:05 sati.