Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najljepsezelje

Marketing

kuglice od špage

Danas sam eksperimentirala i otkrila kako vrlo jednostavno napraviti kuglice od špage. Kao prvo postoje različite debljine špage. Koristila sam onu najtanju i to 6 trakica odjednom.
Naravno da sam opet mislila pokušati raditi makrame jelkicu, ali me put odveo na drugi kraj, na kuglicu. Tako je to sa mnom, nikad se ne zna.I počela sam vezati široke čvorove i dobila lijepu kuglicu.Zatim sam radila šire čvorove i dobila drugačiju kuglicu.Izrezala zelenu trakicu od filca ( može i tkanine ili kolaža) i napravila čestitkekoje su sasvim lijepe i ovakve. Ako volite da bude sjajnija dodajte na zelenu mašnicu nešto crveno, perlicu, zvjezdicu, minijaturnu šiškicu...

Motati, tj. vezati čvorove mogu i djeca, ali lijepljenje je posao odraslih.


I onda stanite pa se divite.Naravno ne bih ja bila ja, da nisam probala napraviti i jelkicu. I počela sam motati deblji konop ( srednje debljine). Lijepila sam sa silikonskim pištoljem.Jelkica definitivno zahtijeva pažljiv rad odrasle osobe jer silikon je vreo. Lijepo sam se spekla dok sam je završila.Danas sam definitivno oduševila samu sebe. Kuglice su mi predivne. Tako jednostavne , a efektne, čarobne.

Reći ćete :"Što joj je danas? Samu sebe hvali:"

U raznoraznim psihoanalizama psiholozi i psihijatri traže od ispitanika ili bolesnika da se pohvale. Neki ljudi tada zanijeme. Imaju lošu sliku o sebi. Ne pronalaze ama baš ništa čime bi se pohvalili.

Svi volimo čuti pohvalu od drugih, no neobično nam je da se sami pohvalimo. Bojimo se zavisti, ljubomore, zlih misli spram nas. Nek vas to ne brine. Svako toliko pohvaliti samog sebe dobro je za duševno zdravlje i samopuzdanje. A zluradi nek se grizu.

Pa navalite. Danas mi se pohvalite bilo čime.

I uživajte dok stvarate. Pohvalite se prijateljicama, kolegicama, prijateljima, kolegama sa svojim uradcima. Stvarno, zašto ne postoji Dan samohvale ???

Pozdrav od Mele !

Post je objavljen 27.11.2014. u 18:18 sati.