Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Kako pristojno uvrijediti nacisticu?Mlada, drska, nacionalno osviještena, stoji na plakatu još uvijek dopuštene i relativno uspješne (jedan zastupnik u europarlamentu) neonacističke stranke. Bivši pirat Lauer je na svom twitter računu komentirao :"mlada, drska, pretila" i izazvao nezapamćeno emotivna reagiranja i kritike dojučerašnjih kolega.
Mislim da je Lauer pogriješio, smatram twitt nezrelim i glupim, nije mu prvi put reagiranje na prvu, no ujedno smatram da to ovdje nije najveći problem. Postavlja se pitanje osjetljivosti demokratske javnosti na neprimjereno vrijeđanje jedne ipak nacistice. Mogao je netko napisati ono što je meni prvo palo na pamet :"Tako dakle izgledaju arijke, nadljudi, najžene."
Sve bi bilo korektno, svi bi bili zadovoljni jer nacisti uglavnom ne poznaju ironiju i sarkazam i mirna Bosna, svejedno to ne bih napravio jer nedopustivo je ikome suditi na osnovu fizičkog izgleda. Međutim nacisti ne razumiju tu obzirnost. Ovo su čak i oni razumili i fizički bi se obračunavali, ali naravno na njihov način, kukavički, kao što pale svratišta u kojima borave azilanti, kako dočekuju u krdu u mraku osobe čija im lica ne izgledaju arijski.
Zašto ne dopustiti da djevojka spada u ljudski ološ svojim izborom i da ju je dopušteno povrijediti na način na koji razumije isto kao što egzistencija te civilizacijski banditske organizacije vrijeđa misleće ljude.
U svakom slučaju ta nacistica nije zaslužila toliku pozornost i reklamu među priglupim pučanstvom kojeg svugdje ima i nije za potcjenjivati. Usput iako Lauer svakako spada u uglavnom pozitivne berlinske parlamentarce nije član progresivne platforme, mogu potvrditi belj, neki kritičari su požurili izvaliti da se tako "progresivci" obračunavaju s političkim neistomišljenicima, naporan je već taj način polemiziranja.
p.s.
Šteta što odličan kolač s kestenjem nije bolje uspio na fotki, žurio sam s okidanjem da što prije pređem na stvar...Post je objavljen 26.11.2014. u 21:15 sati.