Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whitelilith

Marketing

"Volontiranje"

Tamo negdje kada se obilježava Dan volontera pune su novine napisa o humanosti i dobroti volontiranja i volontera. Podržavam i ja to. Tko može, tko ima vremena, snage i resursa, tko želi...neka izvoli. Zaista, uvijek je dobrodošla ljudska pomoć (i briga), nesebičnost, davanje bez rezerve i naknade, čina zuzvrat.
Udruge predlažu svoje kandidate za volontera godine. Ostane tek priznanje i članak u novinama. No ostane i zasigurno onaj osjećaj činjenja dobrog djela, pomoći, nesebičnog davanja koji samim davateljima daje više nazad od danog....bit volontiranja.

Eto, svečano izjavljujem da sam shvatila i da živim tu bit. Volontiram.

Ustajem ujutro, nerijetko prije 6 (često i nakon neprospavane, brigama i noćnim morama otežane ili nedovoljno prospavane noći), budim svoja 3 školarca, gužva u kupaonici, u kuhinji, dreka, vika, molbe (teenager-e ni dizalicom ne možeš izvući iz kreveta!), doručak, čaj za termosice za školu (svi šmrcavi i nikakvi, poluspavajući, svatko svoj čaj ili kombinaciju +ja), auto, gas, vozim najmlađu na (česte) predsate....i s osmjehom izranjam iz maglovitog i hladnog jesenjeg jutra na volontiranje prije 7 u firmi.
Turbo mama, žena multipraktik, ali nisam član niti jedne udruge pa me nema tko predložiti za volonterku godine, mjeseca, tjedna, dana, ma bar sata (od 6 do 7 ujutro!).

A volontiranje...naravno da me ispunjava, pa 4. mjesec već radim bez plaće.

Banka vrlo blagonaklono gleda na to moje volontiranje pa mi je, za početak ukinula samo 60% dozvoljenog minusa (davno potrošenog peglanjem kartica i životom na kredit) do prekosutra, režije i krediti...koga briga odakle, pismo mi je poslala da nisam više VIP klijent (što do jučer sam bila jer sam sve uredno plaćala sa besramno velikim i skupim kamatama), suprug "rikava od 7 do 7 za minimalac"...

Živim od zraka i ljubavi, a mojih troje dječice, kada su gladni i zinu, ja im samo malo ljubavi u kljun stavim i...svi sretni i veseli. Do mene....Pa me opet, u čudu pitaju: Što si tako smrknuta, daj gledaj stvari pozitivno!
Od sada odgovaram (sva "pozitivna"):
Volontiram.....


Post je objavljen 24.11.2014. u 19:51 sati.