Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najljepsezelje

Marketing

zašarafljene jelkice

Šaraf, vida ili vijak jedan je neugledan predmet. Ali eto meni je palo na pamet da ih iskoristim za novogodišnju jelkicu.

Srebrnih ima svih vrsta i veličina, a zlatne više ne proizvode.

Primjer ove čestitke već sam dala, ali vrlo davno. Nisam podrobno opisala nastanak čestitke kao što ću sad.Zašto ponovno ista ? Dva su razloga. Prvo jer se bliže blagdani, a drugo jer se vlasniku željezarije neobično svidjela ova čestitke i naručio je jednu.

Čestitke sam donijela da pokažem djevojci koja radi u željezariji.

I tako čovjek mi dade šačicu vijaka besplatno da mu napravim čestitku. I ja ode sva sretna i zbunjena iz željezarije. Sretna jer mu se sviđa, zbunjena jer mi nešto nije bilo jasno.

Kad sam došla kući sve mi se iskristaliziralo. Zar moja čestitka u koju sam uložila toliko truda vrijedi sitniš? Preveslao me.

I prošlo je nekoliko mjeseci tu čestitku nikako da napravim. Ali kopkala me svjest. Obećanje je obećanje.

Čovjek vjerojatno misli da sam ja njega preveslala.

Naravno, cijelo vrijeme sam znala da ću je napraviti. Nisam se doslovno zainatila.Za ovu čestitku treba vam komadić tkanine koji ste prije obojili vodenim bojama. Pogodan je komadić plahte, jastučnice ili neke stare bijele majice.

Kod mene se ništa ne baca. Sve se reciklira.

Tkaninu ne režete škarama već isparate. S majicama se to ne može, morate rezati.

Pripremite materijal i počnite slagati vijke.


Ako sam dobro izbrojala treba vam: 8 većih vijaka, 15 manjih vijaka i 2 najveća za stabljiku.

Lijepljenje je vrlo jednostavno. Odgore kapate ljepilo.

I pustite jadan dan ili barem pola dana da se drvofiks stisne.

Kad se sve zalijepi, dodajte ukrase. I njih sam lijepila drvofiksom. Može i silikonom.

Tkanina se uhu ljepilom zalijepi za podlogu i čestitka je gotova.

Zbog težine unutrašnji donji dio malko izrežite da se čestitka lijepo nasloni. A možete jednostavno napraviti čestitku koja se otvara od dolje prema gore.Da se pohvalim, čestitke od metala osmislila sam sama. Vjerojatno postoji još ljudi na svijetu kojima je ta "bedasta" ideja pala na pamet.

Također moram napomenuti da ne izrađujem čestitke po narudžbi i da ih ne prodajem. Tko bi dao za njih 50 - 100 kn koliko ih procjenjujem.

Uživam da ih smišljam. To mi je svojevrstan hobi. Uživam ih praviti i poklanjati. To mi je nagrada za trud, plus svi vaši lijepi komentari.

Ugodno pravljenje čestitki uz puno smijeha i zabave želi vam Mela. I ne dajte nikome da vas prevesla !Post je objavljen 23.11.2014. u 11:24 sati.