Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najljepsezelje

Marketing

željezne jelkice

Mislim da su ovo jedne od najjeftinijih čestitki, ako se ne izuzme skupi i fini kolaž na kome se radi čestitka.

No i što se tiče kolaža tu se možete poslužiti A4 tvrđim papirom u bojama kojih ima kupiti u knjižarama. Neke ih knjižare prodaju na komade, a neke nažalost na cijele kutije. Jedan komad ja sam platila 70 lp.



Dakle brzo u žaljezariju i nakupujte si po vrlo povoljnim cijenama ( lipe su u pitanju) šaku matica , šajbi i vijaka različitih veličina. Zlatne matice su skuplje.



Okupite svu svoju dječicu uza se i dajte ima da slažu i kombiniraju. Tako se uče simetriji i asimetriji, te razvijaju kreativnost.

Kad složite na papiru za čestitke jelkicu ili pahuljicu ( moji prijašnji postovi) pristupa se lijepljenju ljepilom za drvo ( drvofiks, pattex).



Lijepljenje nije prezahtjevno, ali je radi urednosti bolje da ga obave odrasli.Manje matice i vijci lijepe se kapanjem ljepila u rupice ( od gore ). Matice s velikim rupama kao npr. ove žljebaste, lijepe se ručno isto drvofiksom.

VAŽNA NAPOMENA: Kad ukapate ljepilo u rupice matica ili vijaka čačkalicom lagano pogurajte ljepilo do dna, do papira. Nekoliko poteza gore-dolje je dovoljno. Ljepilo će se polagano spustiti i osušiti.

Sušenje je polagano i najbolje je da te jelkice ne dirate jedan dan.



Ako ste zadovoljni učinjenim, kad se drvofiks stvrdne i postane proziran, vaša čestitka je gotova. Ako želite razbiti srebrnastu boju s malo crvene boje napravite mašnice i dodajte crveni kolaž.

Ako imate usku ukrasnu trakicu i klamaricu lako možete napraviti mašnicu. S unutrašnje strane mašnice ( strana koja se ne sjaji ) zaklamajte. Kroz zaklamani dio provucite lijevi i desni dio i eto mašnice.

Najbolje je to napraviti velikom klamaricom. Ja ovaj put nisam imala puntica za veću klamaricu pa sam se malko pomučila s manjom klamaricom.



Željezne čestitke vrlo su teške pa zbog težišta ne mogu stajati. Zbog toga je potrebno malo odrezati unutrašnji dio čestitke kako bi se lijepo naslonila ( to se odnosi na čestitke koje se otvaraju s desna na lijevo).



Zato je najbolje da se ove čestitke rade tako da se otvaraju od dolje prema gore.

Zbog svoje težine ove čestitke nažalost nisu pogodne za slanje poštom, jer je velika poštarina, ali tko vam brani da ih uručite osobno, ili ih kradomice nekome ostavite u stanu.

Ugodno željezarenje. Pozdrav od Mele !

P.S. Postoji jedna kletva koju je izmislila moja prijateljica: "Dabogda te pogodila Melina čestitka!!!"




Post je objavljen 22.11.2014. u 15:51 sati.