Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogotype

Marketing

ZEMLJA PUNA SJENA

Bavim se beskućnicima više nego političkim vodstvima, jer smo zbog političara svi bezdomni = (homeless).
Dakle, to što još imamo kuću ili krevet ne znači da imamo dom. I nije to onaj dom za koji bi trebali biti spremni, al' je onaj koji se proteže izvan našeg imovinsko pravnog.

Najdublja hrvatska kriza je kriza vodstva. I ona se ogleda kroz nacionalno u nedostatku razvojne strategije, a osobno u nedostatku integriteta. Ne znam točno na kojem smo sada rebalansu proračuna ove vlade, izgubio sam se negdje oko trinaestog. No za vašu informaciju, svaki rebalans proračuna (osim unaprijed strateški zacrtanog) znači da se srušila strategija, točnije da je nema.

Zašto vas opet "pilam" s time? Zbog beskućnika naravno, jer naime, ova vlada još nije donijela „strategiju stanovanja“, jer kao ista nije prioritet i odgođena je za 2015. godinu. Majketimile, ova PR vlada ima u planu strategiju za STANOVANJE beskućnika!!!!
Smijao bih se kada biste se vi smijali sa mnom, plakao bih također u istom društvu, no složit' ćete se - nemamo kritičnu masu ni za to.
ODGOĐENA STRATEGIJA, je kao odgođeno disanje, pokušajte? Možda Grčić uspije, s obzirom da on uvijek ima dobre vijesti i o najgorem scenariju.

Kada bi 26 članova vlade zatvorili u jedan razred, oduzeli im mobitele i zabranili prepisivanje te dali pismeni kontrolni zadatak, u kojem trebaju opisati značenje pojmova „STRATEGIJA“, „VIZIJA“, „PLAN“, a za onoga koji želi odličan (5) i „SCENARIJI RAZVOJA“, ne mogu se u život okladiti da bi rezultat bio prolazan (dovoljan [2]). Nije stvar bitno bolja ni s velikom većinom ekonomskih gurua, IT eksperta i konzultanata s brkovima.

Ipak, ovdje je riječ o beskućnicima treće životne dobi. Stoga, mogu oni malo pričekati da vlada donese strategiju stanovanja dogodine. Pisao sam već o NOVOM EGOIZMU koji nas je sve obilježio, razumijem ga, ali ga odbijam prihvatiti kao datost. Samo da znate, ovi starci bez doma, nisu se takvi rodili.
Opet će zima, poklonite nešto odjeće, jer u tome smo jedino dobri – sporadičnim akcijama kojima kupujemo mir i peglamo savjest.

Začudna je još jedna stvar, osim što nijedna dosadašnja vlada od 2000. na ovamo nije reagirala na pokušaj provođenja organiziranog procesa izrade strategije razvoja, tako ni jedna pozicija, opozicija, alternative ni građanske inicijative nisu prihvatile isto. Razlog je uvijek isti, osim temeljnog da se strategija i korupcija međusobno isključuju, pravi generalni razlog je SJENA.
Kad bolje pogledaš, svaki lider bilo koje skupine, vladine, stranačke, građanske ima predimenzioniranu sjenu., i ne samo lider već i njegovo najbliže društvo.
Da vas ne uvrijedim ili ne daj Bože podcijenim objašnjavanjem - znate što ta metafora o sjeni znači.

Nismo mi, sjene su problem.
Vlastite prevelike sjene o koje se spotičemo.

Post je objavljen 05.11.2014. u 11:34 sati.