Za unutarnji dio:
240 grama šećera u prahu
20 grama omekšalog maslaca
1/4 žličice jestivog ulja od peperminta
70 ml mlijeka
Za oblog od čokolade:
240 grama narezane tamne čokolade
20 grama maslaca
Priprema:
1. Na pleh za pečenje stavite aluminijsku foliju i pospite na nju šećer u prahu.
2. Mlijeko zagrijte na peći i pustite da isparava dok vam ne ostane 30 ml.
3. U zdjelu stavite šećer, maslac, pepermint ulje i mlijeko te miksajte dok ne postane kremasto. Smjesu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak oko sat vremena, odnosno dok se ne stvrdne dovoljno da možete od smjese napraviti loptice.
4. Nakon što ste napravili loptice, stavite ih na pripremljeni pleh te pritisnite dlanom dok se ne spuste, trebale bi biti promjera oko 4 cm i debljine 6 cm. Prekrijte ih i stavite u hladnjak da još malo očvrsnu, na sat vremna ili još bolje tijekom cijele noći.
Čokoladni oblog
1. Rastopite čokoladu i maslac na pari.
2. Izvadite kolačiće iz hladnjaka i umačite ih jedan po jedan u rastopljenu čokoladu te vraćajte na pleh.
3. Stavite kolačiće u hladnjak na sat vremena. Rok trajanja ovih kolača, ako ih držite u hladnjaku je mjesec dana.
Ovaj recept na mail 'Priče o čokoladi!' poslao je Saša iz Zemuna u Srbiji. Hvala Saša!
>> Sve recepte s bloga možete pronaći ovdje!
Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com.