Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Jesenski kolač u čaši


Sastojci:

115 grama maslaca narezanog na komadiće
170 grama tamne čokolade narezane na komadiće
3 velika jaja
65 grama šećera
1 žličica vanilije
1 žlica šećera

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

2. Maslacem premažite 4 kalupa u kojima ćete peći kolače (posudice 180 do 240 ml) i pospite unutra malo šećera.

3. Na pari otopite maslac i čokoladu, pa odložite na stranu.

4. Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Istucite žutanjke i 65 grama šećera dok smjesa ne postane bljedunjasta i pjenasta. U to ubacite vaniliju i umješajte rastopljenu čokoladu.

5. U drugoj zdjeli istucite bjelanjke. Postepeno dodajte žlicu šećera dok miješate. Potom smjesu ubacite u čokoladnu i pomiješajte.

6. Smjesu raspodijelite u kalupe i pecite 10 do 15 minuta.

7. Izvadite ih iz pećnice i ostavite da se hlade nekoliko minuta te ih poslužite tople u kalupima.

Ovaj recept na mail 'Priče o čokoladi!' poslao je Krešo iz Koprivnice. Hvala Krešo!
>> Sve recepte s bloga možete pronaći ovdje!
Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com.

Post je objavljen 21.11.2014. u 06:00 sati.