Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing


Hershey Kisses koje možete vijedi na fotografiji, jedna su od najtraženijih čokoladica u SAD-u.

Kada sam prvi put čula za Hersheyja, bio je to za mene dobar filantropski primjer, pomalo nevjerojatan, ali očito sasvim moguć. Nisam tada još probala njegove čokolade i bilo je sasvim jasno, da koliko god bljutave bile, dio su nečeg dobrog.

>> Hershey: Čokoladar izgradio grad u kojem je skoro sve besplatno

Navodno su Milton i Kitty bili beskrajno zaljubljeni, novca im nije nedostajalo i mogli su imati što god su poželjeli. Ali, kako život svakome uskrati nešto, tako je i njima uskratio mogućnost da imaju djecu. Da su rođeni samo stoljeće kasnije, vjerojatno bi se podvrgli tretmanu umjetne oplodnje, ali početkom 20. st. to nije bila opcija.

I umjesto da ogorčeno zamrze svijet i ljude, kako se obično dogodi kad nam život uskrati nešto veliko na što mislimo da imamo pravo, Milton i Kitty otvorili su školu za siročad. Njihova plemenita ideja razvijala se sljedećih desetljeća i sada su u gradu Hershey organizirane brojne obitelji koje primaju djecu iz obitelji narušenih odnosa i slabijeg imovinskog statusa te im pružaju dom i obrazovanje.

Milton je bio mag u stvaranju kapitala, a Kitty je znala da nema šanse da sami potroše sav taj novac, pa su ga pametno uložili u one koji su nespretniji u zgrtanju bogatstva ili su okolnosti nalagale da bi im egzistencija mogla biti narušena, i omogućili im sasvim solidan život.
*****
Tekst: Ivana Domitrović
Foto: Pinterest


Je li vam se svidio post? Imate li što dodati? Ostavite komentar ili mi pošaljite mail na priceocokoladi@gmail.com



Post je objavljen 16.11.2014. u 05:34 sati.