Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Legende i maheri

U Rijeci opet kiši, razmišljam idući zakopčan u dućan, drukeri zbilja drže. Reklamirao sam onaj jedan što sam i u postu napisao da je odmah ispao, uzgred dodao kako je drugi poznati krojač kojeg smatraju legendom rekao da to ne ide, ovaj se štrecnuo, rekao, kod mene imaš 35 godina garancije, i napravio, revitalizirao odličnu jaknu za 30 kuna. Srećem zadnje vrijeme ljude kojima je prestiž važniji od novca, uostalom "legenda" mi je sašio "nepopravljive" tregere besplatno. I ja sam uzimao prijevode koje nitko nije htio jer su preteški, "stručni", i ne isplati se. Tako sam totalni antitalent za biologiju i drveće naučio što je hrast crnika, a običan hrast ne bih znao prepoznati. Dosadno je raditi ono što svi znaju ili stvari u kojima je jasno da ne možeš nadmašiti autoritete, rutinske stvari koje "svaki zanatlija može." U šahu redovito dobivam u varijanti za koju kompjutorske simulacije ukazuju da stojim znatno lošije. Nažalost rijetki ulaze u te vode.
Većina bi da joj stvari obavljaju jeftini maheri. Neki koji su se već situirali pothranjuju tako mitove o sebi, jer uživati ugled legende u puku znači mnogo više od javnih priznanja koja se uzgred u društvima poput našeg uglavnom kupuju.
p.s.
Preskočena je pizza u Opatiji koja nije naročito izgledala, te nije fotografirana, pa smo opet na ćevapima (prošli put je doduše doma rađen šiš ćevap, ono duguljasto), mislim da se luk sad na fotografiji vidi. Pečeni su u obliku pločica, to je ta banjalučka škola.
p.p.s.
Moja berlinska ekipa koja je išla rušiti "vanjski europski zid" naravno nije uspjela, prepriječila su im se nevjerojatno jake policijske snage u punoj opremi, predstava je zato bila potpuna za one rijetke novinare. Anne Helm bije glas da kad nešto odluči napraviti, teško da će je itko spriječiti, al eto, nju je još srpska policija jednostavno izbacila iz autobusa, novinarima se pravdaju za nekorektne postupke prema putnicima u autobusu time da su mislili da se radi o nogometnim huliganima, novinari se čudom čude, gdje su to dospjeli.
p.p.p.s.
Morao sam jutros napraviti u dućanu i očekivano mutni snimak, ako ništa, reda i imagea radi belj

Post je objavljen 10.11.2014. u 10:01 sati.