Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Thatcherice i Walese

U Berlinu su u višednevnom štrajku strojovođe, većina građana obično putuje na posao inače odlično organiziranom gradskom željeznicom. Štrajk je kako se procjenjuje u odlučujućoj fazi, po prvi put u jednom ispitivanju javnog mijenja 51 posto građana ne razumije štrajkaše. Moja organizacija Progresivna platforma podržava štrajkače, u formiranju stavova mogu ravnopravno sudjelovati. Stvari bi se mogle oteti kontroli i pokazuju koje opasnosti prijete kod moguće privatizacije javnih usluga.
Velika opasnost prijeti i od radikalizacije javnosti. Uzori odjednom postaju bijedna nasilnica i moćna političarka Margaret Thatcher koja je eto znala svojevremeno uvesti reda i sindikalist s kralješnicom koji se nije bojao ruskih tenkova Lech Walesa, poslije se uspostavilo isto trećerazredni konzervativni političar. Nijedno od njih dvoje se nije bojalo prolivanja krvi, dapače, mogućnost je bila hladno ukalkulirana.
I tamo je sad u kritičnoj fazi najmoćnija sindikalna središnjica osudila štrajk kao i socijaldemokrati, pratim pozorno što se tamo događa jer kao i uvijek što je tamo neizvjesno nadmetanje ponoviti će se kod nas kao loša farsa. Zadnji potez sindikata strojovođa je isto za pozdraviti, pozvali su ostale zaposlene u prometu da ih ovlaste da i njih zastupaju u realnim zahtjevima.
p.s.
Ajmo malo o realnom životu, nevjerojatne stvari se događaju, od poslodavaca, za koje sam navikao da su šutljiva korumpirana mafija, sam dobio dva odgovora, jednu odgodu natječaja zbog odluke vlade o zabrani novog upošljavanja, mada se koliko ja razumijem ne bi to trebalo odnositi na mene koji sam već u sustavu, al kome i kako to objasniti i jednu odbijenicu, te čak su mi vraćene kopije dokumenata!
Nevažno al usput, izložbe već duže vremena uglavnom nemaju posjetitelje...
p.p.s.
Jučer nisam pisao jer se nisam mogao iskulirati, drugarica je trpila nazor u sklopu suludog obrazovnog sustava, zasad toliko uz naravno vječne kobasice koje idu uz vunena vremena.





Post je objavljen 07.11.2014. u 12:56 sati.