Čokoladni mousse kolač
Sastojci:
Za podlogu:
600 g keksa Digestive (razmrvljenih)
100 g omekšalog maslaca
1. Rukama dobro pomješajte smjesu.
Za mousse:
300 g čokolade
5 jaja
50 g šećera u prahu
300 ml slatkog vrhnja
1. Žumanjke i šećer miješajte miskerom na pari petnaestak minuta.
2. Otopite čokoladu pa je pomiješajte zajedno sa smjesom od žumanjaka.
3. Istucite bjelanjke i slatko vrhnje te ih dodajte prethodno napravljenoj smjesi.
Ganache:
200 g tamne čokolade
100 ml slatkog vrhnja
1. Zagrijte vrhnje do vrenja, pa njome prelijete čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi.
Za ukras:
100 grama komadića čokolade
Sastavljanje:
1. Stavite 200 grama razmrvljenih Digestive keksa na pleh za kolače, a potom na njih polovicu pripremljenog moussa.
2. Ponovite postupak, pa na drugi sloj moussa stavite preostalih 200 grama razmrvljenih keksi.
3. Na vrh stavite pripremljeni ganache a na njega pospijte komadiće čokolade.
*****
Imate li i vi recept koji želite podijeliti s drugima? Pošaljite ga na mail priceocokoladi@gmail.com, a svakog petka najbolji će biti objavljen.Post je objavljen 07.11.2014. u 06:00 sati.