Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lelivrepourlelivre

Marketing

Rigotina - Chuck Palahniuk


"Mislim, pijanog vozača boli briga što je netko godinama slikao i što mu se prva samostalna izložba otvara sljedeći tjedan."

"Među elementima protesta sadržanim u noćničkoj kulturi, najomiljenija mi je frakcija koja traži da se sunce proglasi nezakonitim. "

"Ja i Smrt, razdvojeni rođenjem."

"Ispod te tvrde ljušture ulaštene boje i stakla skriva se još jedno ljudsko biće, jednako nježno i prestrašeno kao vi."

"...može se biti mrtav i od gorih stvari od umiranja. "

"Smiješno je što se pamti o nekome."

"Radiju za vozače koji dođu pod kotače:... 'što ako stvarnost nije ništa drugo nego samo nekakva boleština?' "

"Trenutak traje godinama, vrijeme samo što se ne zaustavi, isto onako kao što je moguće odsanjati sate ili dane u samo sedam minuta prije nego što se isključi budilica. Vrijeme se pretvori u želatinu ili se smrzne sve dok se ne uspiješ sjetiti svakog pojedinog trenutka svakog trenutka svakog trenutka - onako kako je Rigotina cijeli ljudski život bio kadar okusiti samo jednim poljupcem. "

"Jeste li se ikad zatekli u klopci svijeta gdje ste glavom i bradom svačija noćna mora? "

"U retrospektivi ponekad čak pomislim nismo li ustvari izmislili Rigotinu Caseyja. Kao da nam je, moguće, zatrebao neki divlji mitski lik koji bi predstavljao naše živote koji nestaju. "

"Ako se netko vrati i posloži prošlost, kako bismo mi, ostali, to mogli znati? Ne poznajemo li samo trenutačnu stvarnost? Što ako se - nasitno, jedva primjetno - stvarnost neprekidno preslaguje? Ili, što ako su moćnici već preuredili prošlost i sad nama ostalima popuju da se ne smijemo petljati s poviješću jer ćemo se vratiti u prošlost, pobiti svoje davne pretke i tim sve naraštaje iza njih, i da se nikad nećemo roditi? "

"Moja majka to je nazivala 'obrnutim naseljavanjem' - odlazak nekamo gdje je zrak čist i gdje je pusto posvuda oko nas. U ovom trenutku u povijesti, takvo mjesto nije postojalo na zagađenom, prenapučenom svijetu. "

"Samo želim reći - što ako vrijeme nije ono krhko leptirovo krilo o kojem neprekidno raspredaju veliki znalci? Što ako je vrijeme više nalik na pletenu mrežastu ogradu koja se jako teško razjebe? Misli, ako već i zajebete, pa i tisuću puta - kako biste to mogli znati? U svakom trenutku sadašnjosti u svakome 'upravo sada' , dobiješ što dobiješ - Jasno? "

"U svijetu u kojem milijarde vjeruju da je njihovo božanstvo začelo smrtno dijete s djevicom ljudskog roda, zapanjuje vidjeti koliko je najveći dio čovječanstva zapravo siromašan maštom. "

"Razmislite malo: što sam jutros doručkovao? Što sam večerao sinoć? Vidite li koliko brzo stvarnost blijedi? "



Post je objavljen 31.10.2014. u 10:58 sati.